Skip to main content
  • Nieuws
  • Welt-Talentenmarkt levert 56 matches op tussen werkzoekenden en bedrijven

Welt-Talentenmarkt levert 56 matches op tussen werkzoekenden en bedrijven

  • 07/11/2018

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland heeft woensdag 7 november 42 werkzoekenden weten te matchen aan 14 uiteenlopende bedrijven. Die hadden zich ingeschreven voor de Welt-Talentenmarkt in Sint-Niklaas. In totaal leverden de gesprekken 56 matches op. Dit initiatief van Voka -  Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland tracht werkzoekenden aan de hand van hun talent gericht te koppelen aan bedrijven met passende openstaande vacatures. Met dit resultaat voor deze eerste editie is de samenwerking tussen Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en de stad Sint-Niklaas voor de Welt-Talentenmarkt dus meteen heel geslaagd.

welt

Deze talentenmarkt past binnen Voka’s traject Welt, wat staat voor werkervarings- en leertrajecten. In samenwerking met arbeidsbemiddelaars, wil de werkgeversorganisatie daarbij talentvolle werkzoekenden en werkgevers dichter bij elkaar brengen aan de hand van werkplekleren en doorgedreven begeleiding. De voorbije twee jaar namen in de regio Antwerpen-Waasland al meer dan 100 bedrijven aan het Welt-traject deel.
‘We hebben ons initiatief bewust geen jobbeurs genoemd, maar wel een Welt-Talentenmarkt’, zegt Pieter Leuridan, manager Arbeidsmarkt bij Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. ‘Werkzoekende kandidaten zijn vooraf zorgvuldig gescreend en gematcht met de bedrijven. Dat zorgde voor heel gerichte gesprekken op de Welt-Talentenmarkt zelf. Dit is een uniek concept.’ 

De bijzondere aanpak voor de Welt-Talentenmarkt leidde uiteindelijk tot 56 matchings. Dat betekent vervolggesprekken bij een of meerdere bedrijven, uitzicht op een stage of een interim, of een rondleiding. ‘Een van de aanwezige werkzoekenden ging zelfs naar huis met een onmiddellijke jobaanbieding’, stipt Pieter Leuridan aan.
Samen met Dirk Bulteel, directeur zetel Waasland van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, opende schepen van Economie Carl Hanssens van de stad Sint-Niklaas de Welt-Talentenmarkt. Hij was bijzonder opgezet met dit initiatief: ‘Ook in onze regio schreeuwen de bedrijven om gemotiveerde kandidaten’, zei de schepen. ‘Via dit soort initiatieven hoopt de stad een bijdrage te leveren aan een oplossing van het arbeidsmarktprobleem.’ Om de bedrijven gedeeltelijk te ontzorgen, werd goed samengewerkt met heel wat arbeidsbemiddelaars. Zij waren nauw betrokken bij de screenings vooraf. 
‘Op de Talentenmarkt waren deze arbeidsbemiddelaars talrijk aanwezig’, beaamt Bulteel. ‘Ze zijn een essentiële schakel in dit verhaal. Want zij kennen de mensen die zij actief begeleiden naar werk.’


 

Contactpersoon

Pieter Leuridan

communicatiemanager

Gosselin
Welt white paper
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende