Skip to main content
  • Nieuws
  • Welt op bezoek bij Astra Sweets in Turnhout

Welt op bezoek bij Astra Sweets in Turnhout

  • 05/10/2017

Een duurzaam personeelsbeleid bepaalt de slagkracht en wendbaarheid van een onderneming. Welt, het nieuwe begeleidingstraject van Voka - KvK Kempen, brengt bedrijven samen om bij hun zoektocht naar personeel ook het HR-beleid te versterken. Werkervarings- en leertrajecten (vandaar Welt) spelen hierbij een cruciale rol. In drie Welt trajecten zijn alvast 36 Kempense bedrijven enthousiast aan de slag gegaan.

Welt bezoekt Astra SweetsOp 3 oktober was WELT te gast bij Astra Sweets, een snoepjesproducent, te Turnhout, samen met Novare,  een no-nonsense opleidings- en begeleidingsorganisatie uit Turnhout die zich toespitst op training, coaching en begeleiding op de werkplek. Het topic van de dag, de toegevoegde waarde van mentorship op de werkvloer, werd samen met de andere welt-deelnemers uitgediept: BIM, Coöperatie Hoogstraten, Dovre, Dymotec, Garage Felix, Henco, Peeters Govers, Sopraco, Special Fruit en Smet Jet.

Nadien sloten ook de arbeidsbemiddelaars (VDAB, Risesmart, De ploeg, GTB, Isom, Cellmade, CAW de Kempen, De lift, Stad Turnhout, Ocmw Turnhout, Synkroon, Isom, VZW Web, SBS Skillbuilders, De Lift, I-Diverso, …) aan om de werkvloer bij Astra Sweets te ontdekken.

De samenwerking met de arbeidsbemiddelaars is essentieel. Zij begeleiden werkzoekenden die net door werkplekleren meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt en zo terug geactiveerd worden. Om de aansluiting nog te versterken, organiseert Voka KvK Kempen bij alle WELT-bedrijven bezoeken zodat de screening van talenten op maat van de werkvloer kan gebeuren.

Het bedrijfsbezoek werd in gang gezet met een interactieve proef-workshop om te leren hoe iemand  proeft : zuur, zoet, bitter, zout en dit aan de hand van onze vijf zintuigen. Een belangrijk talent voor heel wat medewerkers van Astra Sweets! Na het bezoek was er nog een interactief netwerkmoment tussen Astra Sweets en de arbeidsbemiddelaars die op hun beurt hun dienstverlening en expertise konden uitleggen. Er werden cv’s van werkzoekenden uitgewisseld, Nederlands via coaching op de werkvloer , de competentie centra van de vdab werden toegelicht, de mogelijke contracten voor werkplekleren werden uitgelegd, …

Kortom een boeiende, leerrijke en zoete namiddag voor alle aanwezigen.

Ben je ook op zoek naar personeel? Wil jij ook duurzaam ondernemen?

Dit jaar zijn onze Welt-trajecten volzet maar in 2018 starten we opnieuw. Bent u op zoek naar talent en wil u samen met collega-bedrijven uw HR-beleid versterken? Laat het weten aan onze adviseurs en we nemen snel contact.

Els Van Zeir, Welt-coördinator - els.vanzeir@voka.be

Guido Evens, senior adviseur - guido.evens@voka.be

Of kom alvast eens luisteren op de WELT-ontbijtinfosessie op donderdag 29 november bij Voka KvK Kempen. Inschrijven kan via www.voka.be/kempen/Weltontbijt