Skip to main content
  • Nieuws
  • WELT en Voka Oost-Vlaanderen lanceren eerste digitale jobbeurs: Digitalentwerkt.be

WELT en Voka Oost-Vlaanderen lanceren eerste digitale jobbeurs: Digitalentwerkt.be

  • 29/11/2017

Op 1 december gaat – Digitalentwerkt.be – de eerste digitale jobbeurs voor werkplekleren, live. Digitalentwerkt.be is een initiatief van het Voka-project WELT dat bedrijven stimuleert om werkzoekenden kansen te bieden via de formule ‘leren op de werkvloer’[1].

 

welt

Een moeilijke match… en dan is er WELT!

Eind oktober 2017 telde Oost-Vlaanderen 48.288 werkzoekenden en 35.989 openstaande vacatures. Tijdens het voorbije jaar daalde het aantal werkzoekenden met 5,3% en steeg het aantal vacatures in Oost-Vlaanderen met 21,7%. Ondernemingen groeien en willen opnieuw aanwerven maar vinden slechts heel moeizaam de geschikte profielen.

Om deze mismatch op de arbeidsmarkt te verhelpen introduceerde Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen het WELT-project, een concept van kortlopende stages zonder directe aanwervingsverplichting. WELT staat voor WerkErvarings- en LeerTrajecten. Bedrijven vragen immers in veel jobaanbiedingen naar relevante werkervaring wat de zoektocht voor jonge of langdurig werkzoekenden bemoeilijkt.

Ondernemingen die een onvermoede arbeidsreserve willen aanboren kunnen via WELT op een professionele manier (en gratis) werkervaringsstages organiseren op de werkvloer. De deelnemende bedrijven wisselen onderling praktijkervaringen uit en bouwen kennis op via een lerend netwerk. WELT versterkt de employer branding van het bedrijf en is een extra wervingskanaal, o.m. voor knelpuntvacatures.

 

Eerste digitale jobbeurs

WELT pakt nu uit met een heuse primeur: op 1 december wordt Digitalentwerkt.be gelanceerd, de allereerste digitale jobbeurs voor werkplekleren. Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder Voka Oost-Vlaanderen: “Alle Oost-Vlaamse bedrijven kunnen hun leerplaatsen en vacatures op dit online platform plaatsen. Werkzoekenden kunnen snel en rechtstreeks solliciteren. Zo creëren wij nieuwe mogelijkheden voor een geslaagde match op de arbeidsmarkt.”

Een partnership tussen Voka Oost-Vlaanderen en diverse arbeidsbemiddelaars zorgt voor een ruime verspreiding van Digitalentwerkt.be zodat ook onontgonnen talent wordt bereikt.

Digitalentwerkt.be is bijzonder gebruiksvriendelijk. De digitale jobbeurs biedt op elk ogenblik up to date informatie. Bedrijven kunnen er een waaier aan informatie kwijt en bovendien wordt het klassieke jobbeursgebeuren verlengd van één namiddag tot een volledige maand.

De digitale jobbeurs gaat live op 1 december en blijft open staan tot 31 december 2017. Meer dan 30 bedrijven bieden ruim 100 vacatures en het aantal groeit nog elke dag.

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB, woonde de lancering van Digitalentwerkt.be bij: “Competenties en talent zijn onze belangrijkste wapens in the war for talent die er aan komt. De verdienste van het WELT-project is dat het werkgevers en werkzoekenden via werkplekleren met elkaar verbindt.”

 

Jobs aanbieden? Zo gedaan!

Werkgevers die leerplaatsen wensen aan te bieden kunnen hun bedrijf en de jobs rechtstreeks registreren op Digitalentwerkt.be.

 

#Digitalentwerkt

 

Digitalent Werkt

[1] Leren op de werkvloer: o.m. via IBO (individuele beroepsopleiding), BIO (beroepsinlevingsovereenkomst) en beroepsverkennende stage.

Contactpersoon

Geert Moerman

Gedelegeerd bestuurder

Het antwoord zit in ons netwerk!

Eerstelijnsadvies voor uw bedrijf? Onze leden, partners en experts helpen u graag verder!

Stel uw vraag ViaVoka

Met de digitale jobbeurs creëren wij nieuwe kansen voor een geslaagde match op de arbeidsmarkt