Skip to main content
  • Nieuws
  • Welt-bedrijven creëren meer dan 150 stageplaatsen

Welt-bedrijven creëren meer dan 150 stageplaatsen

  • 20/06/2018

Vorig jaar creëerden de deelnemers van Welt, het HR-begeleidingstraject van Voka – KvK Limburg, samen 155 stageplaatsen voor werkzoekenden die een bepaalde afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dat maakte Voka – KvK Limburg bekend tijdens het nieuwe Welt-traject. “We willen dit jaar nog beter doen”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten.

Welt stageplaatsen

Onlangs  kwamen meer dan 50 jobcoaches, bemiddelaars en bedrijven samen in De Winning in Lummen voor het nieuwe Welt-begeleidingstraject, waarbij Voka – KvK Limburg bedrijven hun HR-beleid wil verbeteren aan de hand van infosessie, coaching en een concreet actieplan.

Tegenover de gratis deelname van de onderneming staat het aanbieden van stageplaatsen. Op die manier was de editie van 2017 goed voor 155 stageplaatsen, waarvan 68% uit een kansengroep.

Vooroordelen wegwerken

Bovendien wil Voka – KvK Limburg nog meer dan vorig jaar inzetten op het wegwerken van onbewuste vooroordelen.  Daarom organiseert het dit jaar nog meerdere bedrijfsbezoeken en op 2 oktober een talentenmarkt om werkzoekenden en ondernemingen dicht bij mekaar te brengen.

“Dit jaar is het doel om nog meer bedrijven warm te maken om één of meerdere stages aan te bieden aan werkzoekenden met talenten die op dit moment een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt hebben”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

SALVO-actieplan

“Het is de bedoeling om de werkloosheidsgraad sámen nog meer terug te dringen door voor iedere werkzoekende de juiste “fit” te zoeken in een organisatie. Met ons SALVO-actieplan, Strategisch Actieplan Limburg van de Vierde Orde, willen we namelijk actief de krapte op onze arbeidsmarkt aanpakken.”