Skip to main content

Welkom Jo!

  • 19/04/2018

Jo De Backer, executive director Niko Group met zetels in Antwerpen én Sint-Niklaas, is de nieuwe voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Hij volgde gisteren tijdens een officiële overdracht Stéphane Verbeeck, CEO Gands Group op in een tot de nok gevulde zaal. Zowel de uittredend als nieuwe voorzitter hebben dan ook beide een groot netwerk van collega-ondernemers.

Veel lovende woorden voor Stéphane Verbeeck. ‘Stéphane was onze jongste voorzitter ooit’, sprak Luc Luwel. ‘Hij was niet alleen jeugdig, hij bracht ook de jeugd naar de onze Kamer. Onder zijn impuls groeide de dienstverlening aan starters van de Kamer als kool. Wij begeleiden vandaag jaarlijks niet minder dan 250 startende ondernemingen. Dát is meer dan eender welke start-upwerking in onze regio.’ Ook woog Stéphane als voorzitter op een heel aantal belangrijke dossiers rond mobiliteit, de haven en citymarketing. 

Het was dan ook voor die inhoudelijke inbreng dat de uittredend voorzitter geprezen werd door burgemeester Bart De Wever die voor het laudatio zorgde. 

Ook kersvers voorzitter Jo De Backer wil op dezelfde lijn verder gaan. ‘Als u mij vraagt waar ik mijn accenten wil leggen als voorzitter dan is dat in de eerste plaats op het herijken van het Routeplan, het plan dat de Kamer samen met adviesbureau uittekende om deze regio de komende jaren verder op weg te zetten naar duurzame groei. Ook de smart community en citymarketing zijn thema’s die mij na aan het hart liggen.’  

Jo De Backer is 57 en een telg van de derde generatie De Backer’s die Niko Group leidt. Dit familiebedrijf werd in 1919 door de grootvader en grootoom van Jo opgericht. Niko Group is de holding achter onder meer Niko, met zetel in Sint-Niklaas en Fifthplay, met zetel in Antwerpen. De groep is in twaalf Europese landen actief en stelt ongeveer 700 mensen tewerk. 

 

Contactpersoon

Luc Luwel

Gedelegeerd bestuurder

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Welt white paper
Gosselin