Skip to main content
  • Nieuws
  • Welke Limburgse onderneming blinkt uit in HR-beleid?

Welke Limburgse onderneming blinkt uit in HR-beleid?

  • 26/09/2017

Tijdens de Dag van HRM, op 24 oktober (schrijf je hier in) in de Nike European Logistics Campus, reikt Voka – KvK Limburg traditiegetrouw de Limburgse HR Award uit. Er zijn opnieuw drie genomineerden die meedingen naar de felbegeerde prijs: ASAP HR Group, IN-Z en United Experts. Bovendien hangt de functie van de HR-Manager aan een zijden draadje…

HRM

HR-Award
De drie genomineerden konden een veelbelovend dossier voorleggen en haalden op die manier de finaleronde. Opvallend is dat de ondernemingen uit diverse sectoren komen en verschillen in grootte. Een kort overzicht:

De HR-dienstverlener ASAP HR Group telt 410 medewerkers, maar straalt in haar personeelsbeleid de waarden uit van een warm familiebedrijf. Die familiale waarden wil ASAP laten doordringen in een traditioneel salesgerichte omgeving. Het menselijke aspect staat altijd voorop, maar ook de tevredenheid, fun-factor en co-creatie spelen een belangrijke rol.  

 

IN-Z creëert sociale en duurzame tewerkstelling via lokale diensten die aansluiten op maatschappelijke noden. Denk bijvoorbeeld aan poets- en huishoudhulp met dienstencheques. Vanuit een participatief proces creëert het jobs op maat van elke medewerker. Het geloof in het aanwezige potentieel van medewerkers dient als basis voor ieders individuele loopbaanontwikkeling. Met succes want de onderneming heeft momenteel 1289 medewerkers.

United Experts groepeert studie- en adviesbureaus die elk hun specialiteit hebben op het vlak van bouw, milieu en energie. De onderneming is goed voor meer dan 100 medewerkers. De onderneming is er van overtuigd dat de verantwoordelijkheidszin van de medewerkers zorgen voor zelfsturing en de creatie van zelfsturende teams met als resultaat een grote betrokkenheid bij de onderneming.

Bye bye HR-manager…
Je personeel is je grootste kapitaal, dus heb je maar best een bekwame schattenbewaarder. De HR-manager vormt met andere woorden een onmisbare schakel in de bedrijfsvoering. Op de Laatste Dag van HRM leer je dat die functie weliswaar aan een zijden draadje hangt. Die zal plaats maken voor de Chief Happiness Officer. Meer nadruk op mensen, minder op processen. Of spreken we later over een Chief Network Officer of een Chief Equality Officer?

Laurence Vanhee (Chief Happiness Officer bij de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid), Paul van den Bosch (coach van onder meer Marc Herremans en Sven Nys) en Filip Peeters (HR Manager, Nike European Logistics Campus) komen meer toelichting geven over deze omwentelingen in de HR-sector.