Skip to main content
  • Nieuws
  • Welke AI-racecar rijdt dit jaar als eerste over de finishlijn?

Welke AI-racecar rijdt dit jaar als eerste over de finishlijn?

  • 29/04/2021

Vorig jaar zette Davy Loots samen met zijn teamleden Steven Maesen en Patrik Goorts de beste tijd neer met hun innovatieve  AI-wagen. En ook dit jaar neemt Team Bad Max opnieuw deel aan Race to the Future. Davy legt ons uit wat het event zo boeiend maakt.

Patrik Goorts, Davy Loots en Steven Maesen
“We waren niet echt vertrouwd met die programmeertaal maar werkten ons snel in. Uiteindelijk hebben we zowat alles aangepast én gewonnen. ”


Voorkennis niet vereist

“De begeleiding van PXL is top. Je krijgt een bouwpakket voor de wagen die je samen met de andere teams in elkaar steekt. Vervolgens volg je een tutorial om de car een traject te laten afleggen met camera’s en sensoren. Dat mag je ook vooraf al eens uitproberen. En dan pas je die aan zoveel als je wil via Python. We waren niet echt vertrouwd met die programmeertaal maar werkten ons snel in. Uiteindelijk hebben we zowat alles aangepast én gewonnen. Natuurlijk namen er ook wel wat teams met meer ervaring in AI deel, maar dat is niet per se een voordeel. Je moet toch allemaal met hetzelfde platform werken.”

"Kennis opdoen was in feite ons doel"

Race to the Future is een fascinerende wedstrijd voor mensen met een passie voor IT en technologie in samenwerking met Corda Campus en PXL. Je neemt deel als bedrijf, onderwijsinstelling, studentengroepje of gewoon met enkele gemotiveerde vrienden. “Wij drie waren op het moment van de wedstrijd in 2020 wel collega’s, maar namen niet deel in naam van het bedrijf. En dit jaar doen we opnieuw mee. Het is gewoon een leuk initiatief.”

AI-aangedreven autonome RC Car

“Eigenlijk was Race to the Future voor ons het perfecte excuus om ons te verdiepen in artificiële intelligentie (AI). We zijn drie softwareprogrammeurs. Maar hardware was zeker niet onze sterkste kant. Wat we ontbraken in ervaring, maakten we echter goed in interesse en motivatie. Kennis opdoen was in feite ons doel.”

Smaak te pakken

“Of je er veel tijd voor moet uittrekken? Dat bepaal je helemaal zelf. Hoe meer tijd je eraan besteedt, hoe beter de resultaten. Maar het gaat in eerste instantie om de fun en om het vergaren van kennis. En ook niet onbelangrijk: het is een tof evenement dat goed in elkaar zit. Als je interesse hebt in AI en er op een originele manier over wil bijleren, is Race to the Future echt iets voor jou. Ik heb alvast de smaak te pakken. Ik volg sinds onze deelname de berichtgeving over AI op de voet.”

Zin om zelf deel te nemen aan Race to the Future op 24 september? 

Contactpersoon

Sara Weerts

Coördinator Young & Strong

Artikel uit publicatie