Skip to main content
  • Nieuws
  • Welk Limburgs bedrijf heeft beste HR-beleid?

Welk Limburgs bedrijf heeft beste HR-beleid?

  • 15/10/2020

Op 13 november reikt Voka - Kamer van Koophandel Limburg de HR Award uit, voor het beste HR-beleid bij een Limburgs bedrijf. Dat gebeurt tijdens de jaarlijkse Dag van HRM, dat dit jaar in het teken staat van 'de arbeidsmarkt van de toekomst'. De jury kwam tot een selectie van drie kanshebbers: ASAP, Van Havermaet en Zorgbedrijf Sint-Truiden.

In september lanceerde Voka het ‘Plan Samen Groeien’, waarmee wordt opgeroepen tot een gezonde sociaaleconomische groei. Die groei mikt onder meer op gezondheid en welzijn van mensen, want mensen zijn de toekomst. Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg, is overtuigd van een goed HR-beleid: “Onze medewerkers zijn het belangrijkste onderdeel van een onderneming. De coronacrisis zette bedrijven weliswaar voor een grote uitdaging om het welzijn van dit human capital te garanderen. De genomineerden bewijzen dat ze ondanks de moeilijkheden een actief beleid hebben met talent, flexibiliteit en engagement als speerpunten.”

De Limburgse HR Award bekroont een onderneming die opmerkelijke prestaties levert op vlak van human resources. Afgelopen jaar kaapte A&M Invest (een holding boven Groep Delorge en Groep Van Osch en JLR) deze prijs.

Genomineerden Limburgse HR Award
Dit jaar beoordeelt de jury ook de aanpak van het HR-beleid tijdens deze coronacrisis. Hierin laat ze zich leiden door de mate waarin de aanpak vernieuwend is, geïntegreerd werd en de betrokkenheid van de medewerkers werd verhoogd. Daardoor kwam de jury tot een selectie van deze drie Limburgse ondernemingen:

 

genomineerden HR Award 2020

 

ASAP
Over hun HR-beleid: "ASAP maakte de overstap van human resources naar human engagement. Daarmee streeft het naar geëngageerde medewerkers, door in gesprek te gaan en een goed zicht te krijgen op de kennis en ervaring, competenties en talenten van de medewerkers."

Van Havermaet
Over hun HR-beleid: "Het HR-beleid bij Van Havermaet is 'maetwerk'. Samen hard werken, maar ook samen hard lachen. En dat is ook kiezen voor flexibiliteit: in werkuren, werkplek, ontwikkeling, carrière en loonpakket."

Zorgbedrijf Sint-Truiden
Over hun HR-beleid: "Het HR-beleid van Zorgbedrijf Sint-Truiden werd omgezet van visie naar actie onder de noemer 'talent in beweging'. Samenwerking van iedereen - van algemeen directeur over het managementteam tot de medewerkers - is daarin enorm belangrijk."

De Dag van HRM
Op de Dag van HRM, waar de HR Award wordt uitgedeeld, verzamelen alle Limburgse HR-professionals voor een uniek netwerk- en inspiratiemoment. Tijdens deze ontbijteditie zoomt professor en arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) in op de arbeidsmarkt van de toekomst. Baert is lid van het Vlaamse relancecomité en deed verschillende studies naar telewerk tijdens de lockdown.

Contactpersonen

Elien Wuestenberghs

Coördinator events

Valerie Vanherle

Coördinator marketing & communicatie