Skip to main content
  • Nieuws
  • “We zijn er voor elke levensfase van de ondernemer”

“We zijn er voor elke levensfase van de ondernemer”

  • 02/07/2021

Wie jarig is, heeft iets te vieren! In het geval van Degroof Petercam is dat een succesverhaal van maar liefst 150 jaar. Marc Vankeirsbilck en Gert Biesmans vertellen hoe hun financiële dienstverlening door de jaren heen evolueerde en de klant nog altijd meeneemt in die groei.

degroof petercam

Degroof Petercam is een familiebedrijf met ruim 1.400 medewerkers in o.a. België, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland. Vanaf haar oprichting in 1871 fungeert ze als referentiepunt in de financiële wereld. Vandaag is Degroof Petercam actief in drie metiers: private banking, investment banking en asset management. “We zijn geen grootbank, maar hebben wel het grootste corporate finance team van België”, vertelt Marc Vankeirsbilck, Head of Family Business and Independent Professionals Solutions. “Per provincie hebben we meerdere vestigingen en specialisten die voor de klant paraat staan. Privéklanten ondersteunen we met asset management, vermogensplanning, kunstadvies en begeleiding in filantropische projecten, met ondernemingen gaan we dan weer een nauwe samenwerking aan voor onze corporate finance-diensten, stockopties en DBI-fondsen.” 

Vertrouwde expertise 

Meedenken is in al die relaties een absolute meerwaarde. “We gaan voor een volledig geïntegreerde aanpak”, bevestigt Gert Biesmans, Regional Director Limburg. “We luisteren naar het verhaal van de klant en nemen een actieve houding aan om de wensen en noden om te zetten naar de praktijk.” Tegelijkertijd kent Degroof Petercam als geen ander de zaken waar een familiebedrijf mee te maken krijgt. “We adviseren bijvoorbeeld ook over opvolgings- en overnamesituaties. We kennen het DNA van aandeelhouders en familiebedrijven en organiseren vanuit die kennis bijscholingen, webinars en een-opeen- gesprekken.” 

"Net zoals Degroof Petercam inmiddels 150 jaar bestaat, gunnen wij onze klanten een langlevend en duurzaam bedrijf." 

Voor elke levensfase 

Nog een speerpunt in die doortastende aanpak is vertrouwen. “Dat is altijd al zo geweest”, vertelt Marc. “Net zoals Degroof Petercam inmiddels 150 jaar bestaat, gunnen wij onze klanten een langlevend en duurzaam bedrijf. We zijn er dan ook voor elke levensfase van de ondernemer: van start, over hoogtepunt, tot overname door de volgende generatie.” Gert beaamt dat. “Sommige bedrijven ondersteunen we al meer dan vier generaties lang. In die tijd zag Degroof Petercam bedrijven én maatschappij evolueren. Iedereen groeit verder, wij evengoed. En ook tijdens die verandering zijn we de constante factor waar onze klanten op kunnen rekenen.”  

Degroof Petercam 
Nijverheidsstraat 44 
1040 Brussel 
T. +32 2 287 91 11 
www.degroofpetercam.be

Contactpersoon

Elien Wuestenberghs

Coördinator events