Skip to main content
  • Nieuws
  • We versterken ons begeleidingsprogramma Bryo ScaleUp met online aanbod

We versterken ons begeleidingsprogramma Bryo ScaleUp met online aanbod

  • 17/09/2020

Om beloftevolle scale-ups nog beter te ondersteunen, versterkt Voka – Kamer van Koophandel Limburg zijn begeleidingsprogramma Bryo ScaleUp met een digitaal luik. Zo komen er naast de fysieke sessies onder meer digitale netwerkmomenten en sessies met ondernemers in het buitenland. Ook kan elke scale-up die interesse heeft voor dit programma zich nu online kandidaat stellen om deel te nemen.

JJLL

Er komen ook online nationale netwerkmomenten waarbij je kan inbellen met buitenlandse ondernemers.

 

Bryo ScaleUp is er voor ondernemers met een marktklaar product en een schaalbaar businessmodel. Omdat tijd voor ondernemers kostbaar is past Voka voor dit programma voortaan het blended learning-principe toe. Bovenop de vertrouwde fysieke begeleidingsessies binnen een groep van ondernemers komt er een digitaal aanbod om zo het beste te halen uit de mix van offline en online.

20 Limburgse scale-ups

Voka – KvK Limburg begeleidt ieder jaar 20 scale-ups en start binnenkort met het vijfde werkingsjaar. “Tijdens de lockdown werden de sessies in een mum van tijd omgebouwd tot online bijeenkomsten. Dat leek eerst tijdbesparend en efficiënt, maar algauw begon iedereen het sociaal contact en de interactie te missen. De kracht van fysiek samenkomen - op een veilige manier uiteraard - kan duidelijk niet overtroffen worden door online meetings met virtuele handjes. Het is in de combinatie van beide dat de echte kracht schuilt”, Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

"Deelnemers kunnen de online sessies ook nadien nog bekijken. Ze hoeven niets van het programma te missen als hun agenda het niet toelaat om een bepaalde sessie live te volgen."


Zo zal er gewerkt worden met snackable content video's die deelnemers voorafgaand aan een sessie kunnen bekijken, waardoor er tijdens de sessie meer tijd is om in te zoomen op eigen cases. Daarnaast komen er ook online nationale netwerkmomenten waarbij er kan worden ingebeld met ondernemers in het buitenland. 

“Zo kunnen deelnemers inzichten krijgen van échte topondernemers wereldwijd, die niet altijd makkelijk naar België te halen zijn”, legt Johann Leten uit. “Bovendien kunnen deelnemers de online sessies ook nadien nog bekijken. Zo hoeven ze niets van het programma te missen als ze door hun agenda een bepaalde sessie niet live kunnen volgen.”

Online aanmelding

Nieuw is ook dat elke geïnteresseerde ondernemer zich online kandidaat kan stellen om aan Bryo ScaleUp deel te nemen. Na aanmelding wordt bekeken of het programma bij de kandidaat aansluit om zo de perfecte match te garanderen. Alle info over het programma, de voorwaarden en aanmelden is hier terug te vinden.

Dit programma wordt mee ondersteund door het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) en door Vlaams minister van Werk en Innovatie Hilde Crevits.

Meer uitleg vind je in deze video...

Contactpersonen

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers

Lucas Bellens

Adviseur starters

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo