Skip to main content
  • Nieuws
  • Wat brengt 2022 voor Joo Geerts, commercieel directeur YES!talents?

Wat brengt 2022 voor Joo Geerts, commercieel directeur YES!talents?

  • 12/01/2022

Acht Oost-Vlaamse ondernemers kijken terug op 2021 en blikken vooruit op 2022. Hierbij de nieuwjaarsbrief van Joo Geerts, commercieel directeur YES!talents.

foto

 

  • Opgestart in 2016
  • Vijf kantoren in Vlaanderen waaronder Aalst
  • HR-partner van vooral kmo-klanten om continuïteit en groei te garanderen via dienstverlening op vlak van interim, werving en selectie, payroll en jobstudenten.
  • 10 medewerkers
  • DNA: Gaat voor een authentieke en persoonlijke aanpak

 

Wat neem je mee uit het jaar 2021?

Joo Geerts: Covid was in 2020 de oorzaak van een omzetdaling bij YES!talents van 40%. Het virus heeft er bij velen goed ingehakt. We hebben vooral bewezen flexibel te kunnen zijn. Wij zijn een kleine organisatie en hebben vastgesteld dat onze klantenportefeuille te weinig gespreid was. Dat heeft me de ogen geopend: breder prospecteren. Maar ook de werkzoekenden en uitzendkrachten toonden zich flexibel.

Wat is het belangrijkste project voor YES!talents In het nieuwe jaar?

De opening van minimum twee nieuwe fysische kantoren aangevuld met verdere regionale groei vanuit onze bestaande kantoren. Die groei zit er toch wel aan te komen en dat is ook de bedoeling.

Waar lig je al eens wakker van?

In onze sector is het altijd lastig om op te boksen tegen de grote spelers. Wij zijn altijd dankbaar voor de kansen die wij krijgen en het vertrouwen dat wij kunnen winnen, maar uiteindelijk gaat het toch over tarieven.

Gaat het over een jaar beter zijn dan nu?

Dat geloof heb ik zeker wel. 2020 was voor veel kleine organisaties wellicht een verloren jaar. Maar er zijn nu positieve signalen en wij pikken dat ook zelf op.

Wat geeft jou kracht en inspiratie?

Een leuke opleiding vind ik altijd wel interessant. Ook een frisse neus halen tijdens een break of een wandelmeeting zorgt soms voor verse inspiratie. Een andere omgeving opzoeken kan stimulerend werken.

Waar wil je dat er meer aandacht aan wordt geschonken?

Ik zou vooral pleiten voor een meer positieve benadering van het covid-gebeuren. In de media wordt te veel een verhaal gebracht van gevaccineerden en antivaxers. Laat iedereen de vrije keuze en informeer de mensen met correcte cijfers.

Wie geen echte problemen heeft of ziek is, zou de kracht moeten vinden om te gaan werken”

Aan wat denk je bij volgende trefwoorden:

Winst? Joo: Blijheid! (lacht). 
Risico? Joo: Houdt je scherp.
Overheid? Joo: Tja… (kijkt bedrukt).
Index? Joo: Het is een nobele zaak dat de koopkracht van de mensen in België gekoppeld wordt aan de index, maar het vervelende is dat het door werknemers niet beschouwd wordt als een loonopslag maar eerder als ‘iets waartoe de werkgever verplicht wordt’.  Waardoor het lijkt alsof de overheid de opslag betaalt.
Armoede? Joo: Niemand zou vandaag in armoede moeten leven, toch? Voor een deel is dat gelinkt aan de overheid. Wie geen echte problemen heeft of ziek is zou de kracht moeten vinden en de kans moeten krijgen om te gaan werken.

Zal covid jouw doen en laten in 2022 nog sterk bepalen?

Ik hoop van niet… ik denk ook van niet. Ik verwacht dat het beter zal gaan vanaf midden volgend jaar. Iedereen heeft nood aan feestjes en reizen, ik in elk geval toch (lacht).

Wat ga je volgend jaar niet meer uitstellen?

Ik ga eindelijk beginnen aan lessen Koreaans. Bedoeling is om over enkele jaren een reis te maken in Korea, en er – wie weet - een interimbureau te openen. (Schatert). In ben geadopteerd op mijn tiende; ik heb dus nog wel wat herinneringen aan mijn Koreaanse periode, maar het zit wel ver weg. 

Met wie zou je gemakkelijk een week op stap willen voor een leerrijke trip?

Wel, ik zou heel graag met Vic Swerts, de gedelegeerd bestuurder van Soudal, optrekken. Ik kijk op naar wat de man op die gezegende leeftijd doet en hoe hij in het leven staat. Misschien naar een bestemming in het noorden waar het rustig is, ideaal voor een goed gesprek en waar je niet al te veel prikkels krijgt. 

Welke initiatieven kunnen in 2022 op jouw steun rekenen?

Met YES!talents steunen wij wel wat initiatieven in de regio: jeugdsport, schooltjes… maar steeds erg lokaal en persoonlijk.

Welke van de zeven deugden zit je als gegoten?

Als ik er één moet kiezen… ‘rechtvaardigheid’, dan. Voor mij betekent dat ook gelijke kansen voor iedereen. 

Gebeurt dat dan te weinig?

Voor onze uitzendkrachten? Soms wel. Er is soms argwaan en dan moet je kandidaten wat meer naar voor brengen.

Van wie zullen wij in 2022 nog verrast opkijken?

Mag ik dat zeggen… YES!talents.  Wij zijn bezig in een niche waar wij denken een verschil te kunnen maken.

Artikel uit publicatie