Skip to main content
  • Nieuws
  • Wat brengt 2022 voor Hendrik De Rycker, CEO Scala Plastics?

Wat brengt 2022 voor Hendrik De Rycker, CEO Scala Plastics?

  • 13/01/2022

Acht Oost-Vlaamse ondernemers kijken terug op 2021 en blikken vooruit op 2022. Hierbij de nieuwjaarsbrief van Hendrik De Rycker, CEO Scala Plastics.

foto

 

  • Opgericht in 1964
  • Wetteren
  • Onderdeel van de Nederlandse familiale groep Martens, actief in beton en kunststof
  • Distributie van kunststofbouwmaterialen voor de doe-het-zelfmarkt en voor de professionele markt
  • 50 werknemers
  • DNA: familiaal, flexibel, voor een positief ondernemerschap, oplossingsgericht, veelzijdig en polyvalent

 

Hoe kijk je terug op dat alweer atypische jaar 2021?

Hendrik De Rycker: Een pandemie duurt gewoonlijk drie tot vijf jaar. Wij zijn dus nog een tijdje onderweg, maar dat stemt me niet negatief. Je moet gewoon de opportuniteiten willen zien. 

Waar moeten de regeringen (Vlaams, federaal, Europees) volgend jaar echt werk van maken?

Een goede werkomgeving creëren voor de mens. Met de hang naar meer thuiswerk bij sommigen, vrees ik dat wij veel opportuniteiten gaan missen. Elkaar passioneren en enthousiasmeren, dat is niet mogelijk vanachter jouw computer thuis.  De focus is totaal anders.

Welke economische maatregel voer je morgen onmiddellijk in als je politieke macht zou hebben?

We geven gemakkelijk kritiek, maar de beleidsmensen staan voor een zware opgave. Ik zou liever een beetje vooruit kijken: hoe kunnen we het ondernemingsklimaat aanmoedigen? Ik zou zeggen: investeren in opleiding en begeleiding. Mijn ingreep zou erop gericht zijn om opportuniteiten te creëren voor zwakkere profielen op de arbeidsmarkt zodat ze de goesting hebben om iets te gaan doen.

Wat wordt het belangrijkste project voor Scala Plastics in 2022?

Inzetten op onze mensen zodat ze bij ons bedrijf blijven, is één. Anderzijds commerciële opportuniteiten nemen; daar ligt nog werk op de plank. Voorts ook de organisatie efficiënter doen werken. Andere bedrijven hebben tijdens de terugval door covid hun processen herbekeken en geïnvesteerd in digitalisering. Wij hebben zoveel werk gehad dat hiervoor geen tijd over bleef.  Dus lopen wij op dat vlak een beetje achter.

Wat zou je volgend jaar slapeloze nachten kunnen bezorgen?

Onze mensen. Iedereen staat onder een bepaalde druk. Wij moeten zorg dragen voor onze mensen. Een goede entente vormen met de medewerkers om een zelfde weg te gaan. 

Zal Scala Plastics over een jaar verder staan dan nu?

Ja. Wij doen er alles aan om met onze ploeg stappen vooruit te zetten. 

Uit welke dingen haal je kracht en inspiratie?

Mensen verbinden, dat is een fantastische bron van energie. In alles wat je doet, heb je mensen nodig. Hoe jong of oud ook, hoe creatief of beperkt ook. En als je die mensen met elkaar verbindt, kan je enorme dingen bereiken. 
Ik heb in coronatijd een boek geschreven over motorsport (‘Snelheid en spektakel’ over 15 jaar motorraces in St.-Joris-ten-Distel, redactie). Het project gaf me de gelegenheid om een aantal mensen te ontmoeten uit de hele wereld. Het fysisch verbinden van mensen, het kunnen spreken met en challengen van elkaar, levert een bedrijf veel inspiratie. 

Met wie wil je graag een dag of een week optrekken omdat je denkt dat je iets kan leren van hem of haar?

Ik heb ooit Valentina Teresjkova ontmoet, de eerste vrouw in de ruimte (in 1963, red.). Zij was een pionier. Soms moet je pionieren om dingen te doen bewegen. Niet te veel nadenken over risico’s en of iets perfect is. Je moet stappen durven zetten, grenzen verleggen. Kennedy die zei: “Wij zullen naar de Maan gaan”, dat mis ik wel een beetje vandaag. Mijn boodschap is: “Heb een droom. Mik naar iets.” Als wij dat doen, gaan wij veel meer kunnen bereiken. 

Elkaar passioneren en enthousiasmeren, dat is niet mogelijk vanachter jouw computer thuis”

Wat roepen volgende economische begrippen bij je op?

Armoede? Hendrik: Sluipend. Het is veel meer rond ons dan wij denken. 
Index? Hendrik: Een positief mechanisme, maar we moeten erover waken dat wij de koopkracht én de concurrentiekracht bewaken. Hoe meer koopkracht dat mensen hebben, hoe beter wij er kunnen van worden als bedrijf. Dat klinkt misschien wat atypisch.
Overheid? Hendrik: Complex.
Risico? Hendrik: Opportuniteit. Telkens je iets doet, leer je iets. Dat kan negatief zijn, maar je leert iets. It makes no sense to have a plan B. Believe in plan A. Ga ervoor, neem het risico.
Winst? Hendrik: Het resultaat van iets collectiefs. Vooruitgang. Mag niet de enige drive zijn om iets te doen. 

Zal covid sterk of weinig, het leven bepalen in 2022?

Het belangrijkste is dat wij onze levensstijl aanpassen. Jammer genoeg begrijpen mensen dat niet altijd. Hoe zorgen wij ervoor dat wij immuun blijven? Een vaccin is een deel van de oplossing; het grootste deel zit bij jezelf: een goede balans zoeken tussen werken en leven, fit blijven, rust nemen.

Wat heb je al te lang uitgesteld dat je nu in 2022 gaat doen?

Ik leef volgens het motto carpe diem. Pak mee wat op je pad komt. Droom.  Mijn vader is zwaar dementerend en dan begrijp je maar al te goed wat dat betekent. Ook als werkgever moet je ruimte laten aan mensen om zo te leven.

Wat mag in 2022 op jouw steun rekenen?

Na de publicatie van mijn boek in september ll. kreeg ik veel reacties. Daarom plan ik iets in 2023 dat mensen moet samenbrengen. 

Met welke deugd vereenzelvig jij jezelf?

Ik kies er meteen twee: ‘hoop’ en ‘moed’. Je moet niet opgeven. Val je om, dan krabbel je recht.

Van wie kijken we volgend jaar aangenaam verrast op?

Scala! 

Artikel uit publicatie