Skip to main content

Want daar in Amsterdam

  • 26/11/2018

Van 14 tem 16 november trok Jong Voka OVL samen met Startups.be drie dagen naar Amsterdam voor een inspirerende missie. Het doel: de lokale start up scene verkennen, de troeven van Amsterdam in kaart brengen en een mogelijke wisselwerking met Vlaamse start- en scaleups bekijken. 

We bezochten de SaaS-onderneming Usabila - één van de grootste scaleups van de stad,  gevestigd in het creatieve B.Amsterdam. Een heel bijzondere locatie: het lijkt wel een hele stad in één gebouw, compleet met co-working spaces, ruimte voor evenementen, restaurants… Ook Urban Arrow wist de deelnemers te boeien. Het bedrijf is bekend van de elektrische bakfietsen en zet dus in op smart urban mobility. 87 Seconds, een Brusselse scale-up met een opvallend internationaal groeiverhaal, was de trip naar het bruisende WeWork kantoor in Amsterdam meer dan waard. 

Leuk (jawel) te vermelden was de hartelijke ontvangst van de Jong Voka-delegatie door Prins Constantijn. Flanders Investment en Trade  Volta Ventures zorgden voor interessante introducties met het oog op verdere samenwerkingen. 
Amsterdam werd ervan als een heel dynamische stad met erg veel mogelijkheden waar jonge bedrijven alle ruimte krijgen om verder kunnen uitgroeien. Wij namen koffers vol3  inspiratie mee naar huis!

Jong Voka in Amsterdam