Skip to main content
  • Nieuws
  • Waarom start Pieter-Paulus binnenkort zijn vierde Plato-traject?

Waarom start Pieter-Paulus binnenkort zijn vierde Plato-traject?

  • 31/07/2020

Pieter-Paulus Vertongen is zaakvoerder van Aaltra, een Digital Innovation Studio. Zijn bedrijf groeide de afgelopen jaren enorm snel en daar zat Plato, het lerend netwerk voor ondernemers, mede voor iets tussen. 

Binnenkort start je terug op met een Plato-groep. Ben je de tel nog niet kwijtgeraakt?

Neen, eigenlijk niet. Ik zit momenteel aan mijn vierde traject. In 2015 stapte ik in mijn eerste Plato-groep. Dat was met een Sales & Marketing-insteek. In de jaren die erop volgden had ik een Develop-groep (Een Plato-traject rond Algemeen Management). Als groep beslisten we op het einde van het traject om er nog een jaar bij te doen. 

Wat waren jouw belangrijkste vragen in die groepen en heb je er een antwoord op gekregen?

Mijn vragen evolueren mee met de fase waarin het bedrijf zich bevindt. Het grote voordeel van een Plato-groep is dat er een enorme diversiteit van bedrijven zit qua grootte, sector en fase waarin ze zich bevinden. Daardoor heb ik wel altijd nuttige inzichten gekregen op de vragen die ik op bepaalde momenten had. 

Welke uitdagingen liggen er voor jou en Aaltra nog op de plank nu?

Technologie evolueert heel snel dus we moeten als bedrijf continu mee evolueren. Daarom is het belangrijk om in te schatten wat de markt zal nodig hebben binnen 5 jaar. Het bedrijf in de juiste richting stuwen is het plan. 

Hoe zie je dan Aaltra binnen 5 jaar?

Organisch blijven groeien met de hoogste kwaliteit van onze software oplossingen voor onze klanten.
Momenteel zijn dat (web-)apps en IoT oplossingen. Binnen 5 jaar zullen dat nieuwe platformen zijn waarop we onze oplossingen gaan bouwen.

Welke ultieme tip heb je nog voor jouw collega-ondernemers?

Deel je bekommernissen, vragen en ervaringen met zo veel mogelijk mensen. Je staat versteld uit welke hoek een creatief antwoord komt waarmee je opnieuw een stap vooruit kan zetten.

Meer info via https://www.voka.be/privacy