Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Vooruitblik 2020: De Kamer komt thuis

Vooruitblik 2020: De Kamer komt thuis

  • 03/02/2020

Op woensdag 4 maart schrijven we geschiedenis! Voor het eerst in anderhalve eeuw keren we terug naar de bakermat van de Antwerpse Kamer van Koophandel. De vernieuwde Handelsbeurs vormt dan het unieke decor voor de vijfde editie van Vooruitblik. De 'Vader van het Scandinavische model', de voormalige premier van Zweden, Carl Bildt, bouwde Zweden om tot een economisch wonder. Hij komt 4 maart spreken en legt uit of zijn model ook voor ons land kan werken.

Dit jaar zet een koele Zweed de zaal in vuur en vlam

Voormalig premier Carl Bildt maakte in heel Europa furore als de 'Vader van het Scandinavische model'. Zijn beleid van privatisering, schuldsanering en maximale arbeidsparticipatie smeedde het schuldverslaafde Zweden om tot een economisch wonder. Een start-up factory die wereldmerken als Spotify en Skype voortbracht. De blik van Bildt inspireerde politici over heel Europa en is ook een lichtbaken voor onze beleidsmakers. Maar hoe ver ligt de Zweedse Riksdag van de Brusselse Wetstraat? Carl Bildt toont ons op 4 maart de weg.

Zoals steeds leidt Antwerps burgemeester Bart De Wever, onze buitenlandse gast in.
VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck leidt de avond in goede banen.

Zorg dat je deze keer mee op de foto staat!

De Handelsbeurs is de bakermat van de Antwerpse Kamer van koophandel. Zo waren de kantoren van de Kamer op de eerste verdieping van het gebouw en telde ze 1131 leden. Op deze foto uit 1906 poseren een 400-tal leden in het Beursgebouw. Schrijf mee geschiedenis en zet je beste lach op voor een remake van deze foto tijdens Vooruitblik 2020.

Oude handelsbeurs

Bent u ook aanwezig op onze Vooruitblik 2020?

Verzilver een plaatsje
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering