Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voortaan één ticket voor alle openbaar vervoer in én rond Brussel

Voortaan één ticket voor alle openbaar vervoer in én rond Brussel

  • 26/01/2021

Openbaarvervoersmaatschappijen NMBS, De Lijn, TEC en de MIVB lanceren een nieuw openbaarvervoersticket: de Brupass en Brupass XL. Deze nieuwe formule maakt het voor reizigers mogelijk om vanaf 1 februari met één enkel vervoersbewijs gebruik te maken van de trein, tram, bus en metro in en rond onze hoofdstad. De wijziging zal niet alleen het gebruik van het openbaar vervoer vereenvoudigen, maar ook het aanbod uitbreiden en de kosten van intermodaliteit voor reizigers verlagen.

MTB- en Jumptickets maken plaats voor Brupass

Vanaf 1 februari zal het niet langer mogelijk zijn om bij de MIVB MTB-abonnementen of Jumptickets te kopen. Jumptickets konden gebruikt worden binnen de grenzen van het Brussels gewest, MTB-abonnement golden in Brussel en een kleine zone in de Rand. Met de komst van de nieuwe Brupass, dat MTB en Jump vervangt, komt er nu een einde aan dat onderscheid. 

Reizen in een uitgebreidere zone met Brupass XL

Naast de ‘gewone’ Brupass komt er ook een Brupass XL, een ticket dat je – net als Brupass – op lijnen van de vier vervoersoperatoren kunt gebruiken, maar dan in een uitgebreidere zone. Het gebied waarin de Brupass XL gebruikt kan worden reikt ongeveer 11,5 kilometer buiten het centrum van Brussel. De Brupass XL is dus een nieuwe formule die voorheen niet bestond. 

De verschillende Brupass- en Brupass XL-producten zullen te verkrijgen zijn via de verkoopkanalen van de vier operatoren.

Voka is tevreden met de nieuwe vervoerstickets, die het gebruik van het openbaar vervoer in Brussel en de Rand vergemakkelijken. Nu moeten de volgende stappen gezet worden naar een integratie van het aanbod van de vier operatoren in de brede metropolitane zone rond Brussel.

Jan Van Doren, directeur Voka Metropolitan

Brupass en Brupass XL zone op de kaart

Onderstaande kaart biedt een handig overzicht met de zones waarin de nieuwe Brupass en Brupass XL geldig is. Een gedetailleerde weergave bekijken kan via deze link of door op de kaart te klikken.

Kaart

Meer info over de nieuwe Brupass en Brupass XL en de verschillende tarieven kan je hier raadplegen.

Contactpersoon

Wim Pannecoucke

Adviseur Belangenbehartiging West-Brabant

Proximus