Skip to main content
  • Nieuws
  • Voor maatwerkbedrijf A-kwadraat was woensdag 18 maart 2020 een kantelpunt

Voor maatwerkbedrijf A-kwadraat was woensdag 18 maart 2020 een kantelpunt

  • 22/04/2020

Na rijp beraad werd beslist om alle operationele activiteiten op te schorten. Mensen staan centraal bij A-kwadraat, als het gaat om de gezondheid van medewerkers worden er geen compromissen gesloten. Een werkgroep ging van start om de productieomgevingen aan te passen aan de huidige veiligheidsnormen. In de loop van april kunnen de werkzaamheden gefaseerd worden hervat.

Anderzijds is het drukker dan ooit op de healthcare-afdeling van A-kwadraat. De normale activiteiten voor het Turnhoutse ziekenhuis, de Christelijke Mutualiteit en klanten die levensnoodzakelijke medicijnen en medische hulpmiddelen maken, worden voortgezet. Op 18 maart is A-kwadraat bovendien gestart met de productie van chirurgische mondmaskers en schorten voor de Kempense ziekenhuizen. Duizenden exemplaren werden al geleverd.

Samen met lokale partners Ergotrics en Vinya worden in een ijltempo luchtkussens geproduceerd voor de beademing van coronapatiënten die op hun buik moeten liggen. Zowel voor Belgische ziekenhuizen, als voor Franse en Italiaanse.

Ondanks de turbulente tijden, kan het bedrijf rekenen op geduld, inzet en engagement van vele medewerkers. Directeur Jan Boeckx is hoopvol: "Samen met onze medewerkers en klanten gaan we er alles aan te doen om de impact van deze crisis zo veel mogelijk te beperken".

Advertentie Vermant - mei