Skip to main content
  • Nieuws
  • Voluit kiezen voor Brugse ondernemingen

Voluit kiezen voor Brugse ondernemingen

  • 23/01/2018

Voluit kiezen voor ondernemingen in 2018, dat is het centrale thema van de Voka-nieuwjaarsrecepties. Ook op de receptie in Brugge gold op 22 januari dat adagio.

Meer dan 550 ondernemers uit de regio Brugge zakten gisterenavond af naar de Voka-nieuwjaarsreceptie in La Brugeoise om het lokale beleid aan het woord te horen.

Tijdens de quiz ging cabaretier Dirk Denoyelle in dialoog over (lokale) dossiers met politici van de 5 grootste politieke partijen. Het belang van de haven, de lage werkloosheidsgraad in de regio en de sterke nood aan ruimte om te ondernemen kwamen onder andere aan bod.

politici Brugge

Met de seconden die de politici bijeen wisten te sprokkelen tijdens de vragenrondes, mochten ze uiteindelijk het publiek toespreken om hen te overtuigen van hun standpunt.

  • Dirk De fauw (CD&V) koos het thema 'menselijk kapitaal'. "Onze stad moet de handen én de brains soigneren", riep hij op. "En ook voor jonge mensen moet Brugge een aangename stad zijn om te wonen, werken, leven en ontspannen."
  • Groen-politicus Andries Neirynck wist de meeste seconden te verzamelen en mocht maar liefst 105 seconden spreken over een thema waar volgens hem dringend werk van gemaakt moet worden, nl. de mobiliteit in de Brugse regio. Kerngedachte van zijn speech? "Er is dringend nood aan een duurzame oplossing!"
  • Pol Van Den Driessche (N-VA) had 70 seconden om zijn standpunt rond 'duurzame innovatie' te verdedigen. "We doen het goed", klonk het "maar we hebben dringend meer vernieuwende, hoogtechnologische bedrijven nodig in de regio."
  • Open Vld-politica Mercedes Van Volcem hield op haar beurt een vurig pleidooi rond het belang van 'ruimte', zeker ook voor starters. Ook rond het vergunningenbeleid en het GRUP Brugge stelde ze zich strijdbaar op.
  • Pablo Annys (sp.a) lichtte toe waarom Brugge een aantrekkelijke omgeving om te ondernemen is. "We hebben heel wat troeven: de haven, de zorgsector, het toerisme, de multinationals, en last but not least: heel wat familiebedrijven."

Voluit kiezen voor ondernemingen in 2018

Met het thema 'voluit kiezen voor ondernemingen in 2018' wil Voka West-Vlaanderen in de aanloop naar de verkiezingen alle beleidsmakers de hand reiken. Het doel? Samen de uitdagingen vastpakken waarvoor onze regio staat, met dezelfde daadkracht, durf, moed en creativiteit die de West-Vlaamse ondernemingen kenmerken.

Ludo LievensBert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen en Lieven Danneels, voorzitter van Voka West-Vlaanderen brachten een positieve boodschap: "2017 was globaal gezien een goed jaar. Onze bedrijven hebben jobs, jobs en jobs gecreëerd en dus welvaart voor velen." Maar het is natuurlijk aan de overheid om te zorgen voor de optimale randvoorwaarden en een passend flankerend beleid. "U, beste politici en beleidsmakers, moet uw verantwoordelijkheid opnemen voor de toekomst en wijze beslissingen nemen, en dus dat ondernemingsvriendelijk kader scheppen", riepen ze op.

Omdat uit de resultaten van de Voka-bevraging in de regio Brugge bleek dat Brugse bedrijven veel belang hechten aan transparantie en goede communicatie vanuit het beleid, daagde regiovoorzitter Ludo Lievens de aanwezige politici uit om daar meteen werk van te maken. Hij schonk hen een selfiestick en riep hen op om met ondernemers in dialoog te gaan en daar een foto van te posten op social media. 


>> Bekijk hier het fotoverslag van dit event

>> Bekijk hieronder de aftermovie van dit event:

Voluit kiezen voor Brugse ondernemingen from Voka West-Vlaanderen on Vimeo.

Benieuwd naar de andere nieuwjaarsrecepties van Voka West-Vlaanderen? Bekijk het overzicht hier.


De nieuwjaarsrecepties worden gerealiseerd met de steun van:

Beeuwsaert dartagnan
twice willis towers watson (gras-savoye)
TVH Rolls

wiels & partners

westlease

videoline INNI

Contactpersoon

Dieter Coussée

Belangenbehartiging Noord-West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk - Apzi-Voka West-Vlaanderen