Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka zorgt voor vroege en late overzet bij renovatie baanbrug Boom

Voka zorgt voor vroege en late overzet bij renovatie baanbrug Boom

  • 03/05/2018

Op maandag 28 mei start De Vlaamse Waterweg nv met een grondige renovatie van de baanbrug over de Rupel in Boom. De aannemer pakt de brug volledig aan. De werken zullen tot november dit jaar duren, met een niet geringe impact op het verkeer. Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen heeft er mee voor gezorgd dat de veerboot en overzetdienst tijdens de werken al beschikbaar is vanaf 5.30 uur tot 22.30 uur. Zo kan iedereen die hele vroege of late shiften doet toch op het werk en terug geraken. 

baanbrug
De brug over de Rupel zal vanaf 28 mei en in bepaalde periodes niet toegankelijk zijn voor verkeer. Als de werken volgens plan verlopen, kan iedereen de brug in november van dit jaar opnieuw normaal gebruiken. De beweegbare baanbrug over de Rupel in Boom is gebouwd in 1939 en is onderdeel van de gewestweg N177, die Boom met Willebroek verbindt. Een gespecialiseerd aannemer zal eind deze maand het wegdek en de fiets- en voetpaden wegnemen en vervangen. Om de brug te beschermen tegen vochtinsijpeling brengt de aannemer een nieuwe waterdichte ‘rok’ aan. De stalen draagstructuur van de brug krijgt ook nog een nieuwe anticorrosiebescherming. Aan de onderkant van de brug gebeuren ook herstellingen aan het beton.

Minder hinder
Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen heeft er voor gepleit om tijdens de werken de bedieningstijden van de veerboot aanzienlijk uit te breiden. Tijdens de werken kan iedereen vanaf 5.30 uur tot 22.30 uur rekenen op een overzet. Het gaat dan om de veerboot Boom-Klein-Willebroek. Bovendien verdubbelt hij de overzetfrequentie naar ieder kwartier in plaats van elk halfuur. Niet alleen op weekdagen, maar ook in het weekend en op feestdagen. De aannemer zal met dubbele shiften werken. Als dat nodig is ook in het weekend.

Communicatie
Wie de werken wil volgen kan daarvoor terecht op www.vlaamsewaterweg.be. De gemeente Boom zal ook regelmatig een nieuwsbrief versturen via www.boom.be/nieuwsbrieven. Ook Voka volgt de werken op.
 

Contactpersoon

Peter Van Doninck

Ondernemingsrelaties

Advertentie Vermant - mei