Skip to main content

Voka zomerstages op toerental

  • 27/08/2021

Het wordt ondertussen een traditie: na hun zomerverlof steken politici de handen uit de mouwen en gaan ze op werkstage bij een van de vele Vlaamse bedrijven. Ook dit jaar kiezen er heel wat Vlaamse en Federale politici voor om een dag mee te draaien in een bedrijf. Op die manier vormen de Voka Zomerstages de ideale brug tussen Wetstraat en werkvloer, en bieden zowel ondernemers als politici de kans om gedachten uit te wisselen.

Premier De Croo keurt schuim voor ruimteraketten bij Recticel

CEO Olivier Chapelle en plant manager Steven Flament leiden de premier rond door de site. Een productieomgeving vraagt sowieso bijzondere veiligheidsmaatregelen. In covidtijden komen daar nog extra maatregelen bovenop.

De premier is getuige van het productieproces van PU-schuim. Steven Flament legt trots uit dat het schuim van Recticel een belangrijke rol speelt in de ruimteraketten van tech-ondernemer Elon Musk. De Croo trekt handschoenen aan om het vers van de band gerolde schuim aan een kwaliteitscheck te onderwerpen. Een zomerstage met een sterk doe-gehalte.

Minister Diependaele bakt aardbeientaarten in La Lorraine Ninove

Dankzij de jaarlijkse zomerstages van Voka komen we niet alleen in contact met de bedrijfsleider, maar ook met de medewerkers die dag in dag uit meebouwen aan een welvarend Vlaanderen”, stelt Diependaele. “Dit jaar ging ik met heel veel plezier langs bij La Lorraine. Het bedrijf combineert vakmanschap met innovatie en is één van de grote werkgevers in Oost-Vlaanderen: zo’n 650 productiemedewerkers en een 250-tal bedienden in Ninove en Erpe-Mere. De medewerkers zijn echt trots op hun producten.” 

Tijdens het bezoekt toont La Lorraine de kracht van innovatie: webshops groeien als paddenstoelen uit de grond, maar door kwalitatief het verschil te maken, blijft het mogelijk om meerwaarde te creëren.

Federaal Volksvertegenwoordiger Jan Briers bezoekt SUEZ-Valomet en Ivago

Twee toonaangevende spelers op vlak van afvalbeheer in het Gentse havengebied mochten op vrijdag 20 augustus Federaal Volksvertegenwoordiger en ere-Gouverneur Jan Briers ontvangen.

Jan Briers noemt de stage ‘uitdagend boeiend’. Hij meent dat dit de kans bij uitstek is voor politici om bij te leren: “De enthousiaste directies en medewerkers bij beide organisaties, brachten ons terug iets dichter bij de European Green Deal. Het feit dat Suez en Ivago op bepaalde vlakken een privaat-publieke samenwerking aangaan, dat maakte het dubbel zo interessant.”

Tijdens het bezoek aan de Valomet-installatie wordt de sortering van non-ferrometalen in een koper-, aluminium- en restfractie toegelicht. Niet minder dan 97% van het opgehaalde afval wordt  momenteel reeds gerecycleerd, maar Suez wil nog verder gaan.

Recordaantal deelnemers

Met 117 ingeschreven politici bereiken de Voka zomerstages een record. De deelnemers aan de stage komen uit het Vlaams parlement, de Kamer, het Europees parlement en het Brussels parlement. Zowel de premier, 18 ministers en 5 partijvoorzitters maken deze zomer hun agenda vrij om een stage te volgen op de werkvloer. Zo gaat ook Senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose eventpersoneel scouten bij MaisonRouge en zetten Joris Vandenbroucke, Tania De Jonge, Kristof Slagmulder, Andries Gryffroy en David Clarinval zich in bij onder andere Upgrade Estate, Arcelor Mittal, MAAAT, Becton Dickinson en Avamoplast.

zomerstage
zomerstage
zomerstage
zomerstage
zomerstage
zomerstage

Contactpersoon

Jan Geers

Manager Belangenbehartiging - Manager Communicatie