Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka zet 104 parlementsleden aan het werk

Voka zet 104 parlementsleden aan het werk

  • 03/07/2017

Tijdens het zomerreces zijn de deuren van de parlement onherroepelijk gesloten. Toch zitten onze parlementsleden niet stil. Al 25 jaar biedt Voka onze volksvertegenwoordigers de kans om te proeven van het bedrijfsleven. Gedurende één of twee dagen ontdekken ze de Vlaamse en Brusselse bedrijven van binnenuit. Dit jaar overschrijdt Voka de kaap van 100 stages. Op de website www.vokastages.be kan u de parlementsleden volgen en achteraf hun ervaringen lezen. Ook heel wat Limburgse politici grijpen deze kans aan om ‘bij te leren’.

Voka grijpt het zomerreces van de parlementen aan om ondernemers en politici dichter bij elkaar te brengen. Tijdens de Voka zomerstages krijgen parlementsleden de kans om een exclusieve blik achter de schermen van het bedrijfsleven te werpen.

“Veel politici zijn in het parlement bezig met dossiers die een directe impact hebben onze ondernemingen,” aldus Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Limburg “Het parlementaire werk is één iets, de impact daarvan bij de ondernemingen zelf is nog iets anders. Vandaar dat we als Voka al meer dan 25 jaar de kans bieden om ook op de bedrijfsvloer te ervaren hoe het gesteld is met onze ondernemingen en wat de uitdagingen zijn op de vloer.”

Nieuwe website

De interesse in het Vokaprogramma is groot. Elk jaar vinden meer parlementsleden de weg richting onze bedrijven. Dit jaar overschrijdt Voka de magische kaap van 100 stages. Het toont aan de parlementsleden de kans aangrijpen om onze bedrijven van binnenuit te ervaren. In de komende jaren blijft Voka met het zomerprogramma Onderneming & Politiek innoveren. Zo werd dit jaar een speciale website www.vokastages.be ontwikkeld waarop heel de zomer ervaringen en foto’s zullen gedeeld worden.

Hierbij de (voorlopige) lijst van Limburgse politici en hun stagebedrijf:

Rob Beenders (Different Hotels)
Lode Ceyssens( Konings)
An Christiaens (SD Worx)
Johan Danen (Idearte – Influarte)
Patrick Dewael (H.Essers)
Jelle Engelbosch (Belgische Fruitveiling)
Vera Jans (Vesalius ziekenhuis)
Lies Jans (Salvator Rusthuis)
Marino Keulen (VCST)
Bert Moyaers (RS Scan)
Hilde Vautmans (Fruitsnacks)

 

Einde persbericht

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo