Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka West-Vlaanderen tevreden met aanvraag voor vergunning ringweg in Diksmuide

Voka West-Vlaanderen tevreden met aanvraag voor vergunning ringweg in Diksmuide

  • 11/06/2018

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de ringweg in Diksmuide ingediend. Als de plannen goedgekeurd worden, starten de werken in september 2019. Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen is vragende partij om deze timing te respecteren en zo de mobiliteitsknoop in Diksmuide eindelijk te ontwarren.

DiksmuideDiksmuide heeft vaak te kampen met lange files omdat het verkeer van de twee belangrijke verbindingswegen N35 Veurne-Deinze en de N369 Ieper-Oostende er door het centrum van de stad moet. Daarom besliste de Vlaamse Regering al in 2008 om een zuidwestelijke omleidingsweg van 3km aan te leggen.

Doorbraak

Na jaren van vertraging en uitstel heeft het Agentschap Wegen en Verkeer nu eindelijk de omgevingsvergunning voor de ringweg aangevraagd. Als alles goed verloopt en er geen klachten komen, kunnen de werken starten in september 2019.

Ten zuiden van de Eikhofstraat sluit de nieuwe weg aan op de N369 Woumenweg. Vanaf dit kruispunt loopt de weg ten zuiden van het industrieterrein Heernisse. Via een nieuwe brug over de Ijzer en een nieuwe tunnel onder de spoorweg loopt de weg verder, tot de aansluiting met de N35 Kaaskerkestraat.

Voka West-Vlaanderen dringt erop aan dat de vooropgestelde timing deze keer wel gerespecteerd wordt en dat het gealloceerde budget van in totaal 15 miljoen euro integraal behouden blijft op de meerjarenplanning. “Voor Diksmuide en de ondernemingen in de regio is de aanleg van de ringweg noodzakelijk. De ringweg zal ervoor zorgen dat het zware en doorgaande verkeer voor een groot stuk uit het centrum verdwijnt. Zo zal het verkeer veel vlotter kunnen doorstromen. Als klankbord van ondernemingen kunnen we deze doorbraak dan ook alleen maar aanmoedigen”, aldus Bert Mons, algemeen directeur Voka West-Vlaanderen.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag