Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka viert 175 jaar Kamer van Koophandel in regio Dendermonde

Voka viert 175 jaar Kamer van Koophandel in regio Dendermonde

  • 31/08/2017

Dit jaar is het 175 jaar geleden dat in de Ros Beiaardstad de Kamer van Koophandel van het arr. Dendermonde werd opgericht. Voka wil op een passende manier aan de gebeurtenis herinneren met een feestprogramma waarin het economische verleden, heden en toekomst van de regio op een originele manier wordt belicht.

175 jaar Kamer van Koophandel Regio Dendermonde

 

Feestprogramma van jarige bedrijvenorganisatie linkt verleden met economische toekomst  

De Kamer van Koophandel van het arr. Dendermonde werd opgericht in 1842. De organisatie had toen een publiek statuut en diende de economische politiek van de overheid mee tot uitvoering te brengen. Sinds 1875 zijn de Belgische Kamers private verenigingen. In 2000 ging de Kamer van Koophandel van de regio Dendermonde op in een groter geheel: de Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen. Sinds 2004 maakt de Kamer van Koophandel deel uit van het Vlaams netwerk van ondernemingen Voka.

 

Voka-regiovoorzitter Dendermonde, Koen Declercq: “Na 175 jaar is de oorspronkelijke ambitie van de Kamer nog steeds springlevend: werken aan de sociaal-economische ontwikkeling van de streek. We doen dit door ondernemerschap te stimuleren en onze bedrijven maximaal te ondersteunen.”

 

Feest voor iedereen

Op 20 september 2017 organiseert Voka een gelegenheidsprogramma ‘175 Jaar Kamer van Koophandel regio Dendermonde’. Het wordt een bonte mix met gedurfd ondernemerschap, regionale ontwikkeling en welvaart als rode draad. Zo is er o.m. een historische stadswandeling, een quiz ‘voor slimme ondernemers’ en een toekomstdebat. Deelname is gratis en het feestprogramma staat open voor alle belangstellenden.

>> Ontdek hier het programma

Na 175 jaar is de oorspronkelijke ambitie van de Kamer nog steeds springlevend: werken aan de sociaal-economische ontwikkeling van de streek