Skip to main content

Voka Vaart feestelijk geopend

  • 20/10/2021

Op vrijdag 15 oktober werd in Aalst de nieuwe hub ‘Voka Vaart’ officieel in gebruik genomen. De jongste Voka-stek wordt een nieuw huis en een tweede thuis voor alle Voka-leden in Oost-Vlaanderen. 

foto

 

Voka Vaart bevindt zich – net als de Gentse Voka Box – in het hart van de stad, aan de Dender, op een cross roads waar mensen en verkeersmodi elkaar ontmoeten. De ligging aan het Werfplein, te midden van bedrijven en vele stakeholders (overheden, administraties, (hoge)scholen, kantoren, handelszaken), zorgt als vanzelf voor de nodige vibes. De nieuwe Voka-infrastructuur maakt deel uit van een stadsvernieuwingsproject in een architectuur van Stephane Beel.

‘Vaart’ verwijst naar de nabije waterloop (de gekanaliseerde Dender) maar vooral naar de dynamiek die Voka op gang brengt en verhoogt bij bedrijven en in de hele regio. Want:  sterke bedrijven, daar wordt iederéén beter van!

De maandenlange opvolging van de bouwwerken en inrichting van het nieuwe kantoor gebeurde op een schitterende manier door de tandem Katrien Moens en Joke Van der Burght, onder leiding van gedelegeerd bestuurder Geert Moerman. Het netwerkteam onder leiding van Christel Jacobs coördineerde een uitgebreid programma tijdens de goed bijgewoonde openingsweek.

foto
Katrien Moens en Joke Van der Burght

 

Naar aanleiding van de opening van Voka Vaart in Aalst maakte Jan Van Gyseghem ‘Vaartmakers’, een gelegenheidspublicatie over 90 bedrijven in de Denderstreek. Het werd een attractief kijkboek met schitterende beelden van de hand van fotograaf Wim Kempenaers wiens werk maandelijks te zien is in het Voka-magazine Ondernemers. Jan schetste de context van Voka Vaart en schreef over elk bedrijf een boeiend portret, boordevol feiten en cijfers. In kunstencentrum Netwerk loopt tot 21 november de foto-expo ‘Vaartmakers’, gratis toegankelijk.

foto

 

Veel redenen dus om eens kennis te maken met de bedrijvige regio tussen Brussel en Gent.