Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka succesvol op handelsmissie in China

Voka succesvol op handelsmissie in China

  • 02/12/2019

Van 16 tot 23 november werd een Belgische economische zending naar China georganiseerd onder leiding van H.K.H. Prinses Astrid, waar ook een delegatie van Voka op aanwezig was (Niko Demeester, Secretaris-Generaal Voka vzw; Petra Van Bouwelen, Verantwoordelijke Internationaal Ondernemen bij Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen; Gilles Suply, Adviseur Internationaal Ondernemen Voka vzw). Met 632 deelnemers, was dit de grootste zending die ooit werd georganiseerd. De delegatie bezocht de gebieden Beijing, Shanghai en Guangzhou.

Ontmoeting staat centraal

De handelsmissie was de ideale gelegenheid om te netwerken met een interessante mix aan beleidsmakers (Vlaams en federaal), bedrijfsleiders en andere Voka Stakeholders, zoals sectorfederaties, kennisinstellingen en overheidsinstanties. Ontmoeting en gesprekken aanboren, met de juiste mensen, over een breed spectrum aan onderwerpen, was een belangrijke meerwaarde tijdens deze missie naar China. Voor Voka - KvK Mechelen-Kempen een belangrijke peiler aangezien de Kamer sterk inzet op ondersteuning van Ondernemers op internationaal niveau. Tal van gesprekken met verschillende organisaties werden gevoerd met als doel een nog betere dienstverlening rond China aan de leden van Voka - KvK Mechelen-Kempen aan te kunnen bieden.

Voka legde verschillende interessante B2B contacten met ondermeer EU SME Centre, International IPR SME Helpdesk, InterChina, Borgonjon, Brinc, Bencham, de Benelux Chamber of Commerce, Vitalo, ... Voka voerde daarnaast ook gesprekken met CCPIT of de China Council for Promotion of International Trade (afdelingen Beijing en Guangzhou). Deze Chinese werkgeversorganisatie of Kamer van Koophandel biedt ondersteuning aan buitenlandse bedrijven door middel van B2B-missies, beurzen, lobby, bedrijfsbezoeken en adviesverlening. 

Vanuit de regio Mechelen-Kempen namen een dertigtal personen deel, die 17 organisaties vertegenwoordigen waaronder Vito, Thomas More Mechelen, the Belgian Chocolate Group, Belorta en Hydrogenics. 

Voka organiseert eigen evenement tijdens missie

Voka organiseerde voor de eerste keer een eigen evenement binnen het officiële programma van de Belgische missie. Het Voka evenement The innovative China of today: Source of capital, technology and partnerships for Belgian companies was een ontbijtsessie in Shanghai. Sven Agten, Oscar Ramos en Benjamin Claeys, die elk over meer dan 10 jaar woon- en werkervaring in China beschikken, lieten hun licht schijnen op zakendoen in China. Het evenement werd overigens geopend door de Vlaamse minister-president Jan Jambon. Het siminarie werd met veel enthousiasme onthaald.

Excellent speakers. One of the best sessions of the mission!

IBA Group

Vragen over zakendoen in China? 

Contacteer Petra Van Bouwelen via petra.van.bouwelen@voka.be of 015 45 10 20. 

Contactpersoon

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Advertentie VanRoey- nov