Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka: “Snel duidelijkheid voor vaccinatie in essentiële bedrijven”

Voka: “Snel duidelijkheid voor vaccinatie in essentiële bedrijven”

  • 03/12/2020

Het is een must dat medewerkers van essentiële bedrijven in Mechelen en Kempen tijdig een vaccin krijgen. Zij moeten kunnen blijven draaien. “Ook voor niet-essentiële bedrijven is er meer perspectief nodig.” Dat stelt Tom Laveren van Voka – KvK Mechelen-Kempen in een reactie op de vandaag voorgestelde vaccinatiestrategie. 

Voka – KvK Mechelen-Kempen kan zich vinden in de uitgetekende vaccinatiestrategie. “Maar er is geen tijd te verliezen. De farmaceutische bedrijven in onze regio Mechelen en Kempen zijn leading op het vlak van de productie van vaccins. Nu moeten we ook leading zijn in het verdelen en toedienen van de vaccins”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Het is een noodzaak dat ook medewerkers in essentiële bedrijven tijdig een vaccin krijgen. De lijst met die essentiële bedrijven moeten de overheden nog bepalen. “Ze mag niet verengd worden ten opzichte van de voorbije maanden en moet voldoende ruim zijn zodat bedrijven en sectoren niet stilvallen. Ook voor niet-essentiële bedrijven moet er perspectief blijven. De horeca- en eventsector zijn al maanden op slot. Ook voor hen is dit cruciaal”, zegt Laveren.

Uitgestoken hand
  
Bedrijven steken de hand uit om de overheid te helpen bij de verdeling en toediening van de vaccins. “We hebben in de regio Mechelen en Kempen heel wat sterke farmaceutische logistieke expertise. Die moeten we gebruiken. De bedrijven, de interne geneeskundige diensten en externe preventiediensten kunnen ook een belangrijke rol spelen in het toedienen van de vaccins”, stelt Laveren.

Voka dringt ook aan op een ‘beheersingsstrategie’ voor 2021. Want wat doe je als nog niet iedereen is gevaccineerd? “Als de grootste risico’s voor de overbelasting van de gezondheidszorg voldoende lang onder controle zijn, moeten we de beperkingen op het leven en werken kunnen afbouwen”, zegt Lavern. “Je kan niet wachten tot iedereen gevaccineerd is en dus is er daarvoor een duidelijke strategie nodig.”
 

Contactpersonen

Wim Brillouet

Manager belangenbehartiging & woordvoerder

Advertentie Vermant - mei