Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka Regio Zenne-Pajot liet zich inspireren bij Van Overstraeten

Voka Regio Zenne-Pajot liet zich inspireren bij Van Overstraeten

  • 04/06/2018

Het bezoek dat Voka Regio Zenne-Pajot bracht aan interieurspecialist Van Overstraeten in Vlezenbeek was een voltreffer. Zo’n 95 ondernemers uit de regio kwamen onder een stralende zon een kijkje nemen in het volledig vernieuwde kantoorgebouw en het nieuwe, deels geautomatiseerde atelier met ondergrondse parking. Deze hofleverancier combineert al 126 jaar lang familiale waarden, technische knowhow, esthetiek en vernieuwing onder één dak.

Voka Regio Zenne-Pajot bezoekt Van Overstraeten

 

Zaakvoerder Wilfried Van Overstraeten runt het bedrijf samen met zus Corry: “We evolueerden van een pure schrijnwerkerij naar een interieurspecialist, met ontwerpen van massief en klassiek tot zeer strak en modern. Alles van deuren, trappen, dressings, bibliotheken… passeert de revue. Jaarlijks produceren we zo’n 150 trappen en een gemiddelde van 2 keukens per week. De voorbije jaren groeide vooral de formule van het totaalconcept. Daar treden we op als algemene aannemer die de werf opvolgt van conceptfase tot realisatie en oplevering. Voor de klant winnen we daar aan snelheid en blijft het budget beter onder controle.”

Hofleverancier

Voka Regio Zenne-Pajot bezoekt Van Overstraeten 2“We zijn trots op ons familiebedrijf en de evolutie die we door al die jaren maakten. Sinds 1980 zijn we hofleverancier en sinds de jaren 80 richten we ons met Pharmadecor ook uitsluitend op apothekers. We blijven investeren in werkcomfort en veiligheid voor onze 45 medewerkers en bijna 40 mensen in onderaanneming. Ook het groene karakter en milieubewust ondernemen is een aandachtspunt voor ons. Zo gebruiken we gecertificeerd hout dat voortkomt uit duurzaam bosbeheer. We investeerden in zonnepanelen en groendaken en –gevels. Onder onze goed geïsoleerde gebouwen zit een ondergrondse parking, deels om ruimte uit te sparen en deels om het groene karakter van de omgeving te bewaren. De voorraad wordt volledig automatisch beheerd. We trekken er voldoende ruimte voor uit, want een grote voorraad betekent minder frequente aanleveringen, minder vrachtverkeer en dus winst voor het milieu."

"Vele van onze machines waren in België het eerst bij ons te vinden. Die ‘hardware’ vullen we aan met slimme software. De productie wordt via programma’s geoptimaliseerd om zo weinig mogelijk afval te genereren. Voor de plannen in conceptfase experimenteren we momenteel met 3D-tekeningen en voorstellingen in virtual reality.”

Voka Regio Zenne-Pajot bezoekt Van Overstraeten 3Drie generaties waren aanwezig om het verhaal van het familiebedrijf te vertellen; van de brand eind 2014 als kantelpunt in de organisatie, tot de heropbouw met de nodige wendbaarheid, creativiteit en vele helpende handen. Samen met alle toekomstplannen die het bedrijf koestert dus goed voor een inspirerend ondernemersverhaal!

 

Klik op de beelden voor de volledige fotoreportage van de avond. Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van alle activiteiten! 

 

 

Voka Regio Zenne-Pajot bezoekt Van Overstraeten 4

(foto's: Studio Dann)


www.van-overstraeten.be

Meer weten over Voka Regio Zenne-Pajot?

sylvie.demaegd@voka.be 

Contactpersoon

Sylvie De Maegd

Key Account Relatiebeheerder West

Proximus