Voka Open Bedrijvendag 2017

04/07/2017 , Nele Hiele - medewerker communicatie

Voka Open Bedrijvendag

Op zondag 1 oktober 2017 zetten honderden bedrijven de deuren weer voor je open op Voka Open Bedrijvendag. Ook bij Voka zelf zijn we dit jaar van de partij! Grijp je kans om even bij ons binnen te gluren en ontdek wat ons team dag in dag uit realiseert.

Voka Vlaams-Brabant - kantoor Leuven

Denk jij bij de naam ‘Voka’ nog steeds aan oude mannen in een pak met een sigaar? Kom dan zeker langs, zodat we je het tegendeel kunnen bewijzen! Zo hebben we een zeer succesvolle en actieve starterswerking Bryo, waar beginnende ondernemers de ruimte en expertise aangereikt krijgen om hun idee verder uit te werken. Nieuwsgierig naar meer? Spring dan binnen in ons kantoor in Leuven. Een tiental startende ondernemers tonen je graag hun product of service en vertellen je hun verhaal als starter.

Op het programma

 • Bij Fulardo, de start-up van Tine Demeester, ben je aan het juiste adres als je van sjaals houdt! Momenteel werkt ze een eigen aanbod uit: een zijden sjaal uit de startcollectie ‘Love. Cherish. Connect’, ontworpen door de Leuvense Lien Geeroms. Sjaals zijn niet alleen collector-, maar ook connector-items. Tijdens de Fulardo-inspiratiesessies kan je deelnemen aan gezellige en inspirerende ontmoetingen.
   
 • Acupunctuurpraktijk Renxin in Elsene werd in 2015 opgericht door Annelies Espeel. Chinese kruiden, cupping, moxa en tuina-massages kunnen helpen om symptomen bij patiënten te behandelen. Hoofdpijn, huidproblemen, darmklachten, verkoudheden, … het zijn slechts enkele voorbeelden van klachten die verholpen kunnen worden met traditionele Chinese geneeskunde.
   
 • Met Thee met een Verhaal brengt theesommelier Jess Van Humbeeck haar klanten een moment thee-tijd met zichzelf. Ze heeft een selectie van verschillende theesoorten, zelf geïmporteerd van over de hele wereld, aangevuld met zorgvuldig (eigen) gemengde kruideninfusies. Het aanbod is puur en bevat geen chemische toevoegingen of suiker.
   
 • Kwaliteitsvolle, zelf ontworpen en handgemaakte lederproducten. De hobby van Sofie Darche groeide uit tot haar passie. Bij Sofie-sticated kan je terecht voor schoenen, handtassen en andere accessoires in leder. Heb je graag een product op maat? Geen probleem, Sofie maakt de producten zoals jij het wil.
   
 • Modeontwerper Kristof Buntinx omhelst zowel haute couture als confectie met af en toe een cross-over met andere disciplines. Als allround avant-gardist begeeft hij zich graag buiten de gebaande wegen. Anno 2017 wil hij zich vooral toeleggen op het ontwerpen van kleurrijke boxershorts voor de elegante, klassieke man.
   
 • Stonexglobal staat voor een nieuw concept in de wereld van natuursteen, keramische tegels, glasmozaïeken en composieten. Zaakvoerder Joris Ermens zet in op een uitstekende service. Het bedrijf werkt met één aanspreekpunt en regelt voor u de aankoop, invoer, logistiek en plaatsing van de materialen. Dankzij een uitgebreid netwerk in Europa, staat Stonexglobal garant voor een snelle service tegen scherpe prijzen.
   
 • Nicolas De Geyter heeft met Astrobot de allereerste onderhoudsrobot voor kunstgras ontworpen. Grote sportvelden in kunstgras zijn steeds in topconditie dankzij deze robot. Via een online platform heeft de beheerder van het sportveld steeds zicht op de onderhoudstaken die uitgevoerd worden. Deze monitoring zorgt voor een constant en ideaal onderhoudsprogramma, waardoor kunstgrasmatten tot 20 procent langer mee gaan.
   
 • Met Urban Escape organiseert Gunnar Blommaert outdoor activiteiten en teambuildings in en rond Mechelen. Bedrijven, scholen, particulieren, … iedereen kan er terecht voor een dag vol cultuur, natuur én ontspanning. Je hoeft immers niet steeds ver weg te gaan om mooie plekken te ontdekken. Met spel- en sportactiviteiten brengt Gunnar jou, je vrienden, familie of collega’s dichter bij deze onontdekte plekken.
   
 • Doordachte demi-couture vind je bij Manon Sikkema. Een product waarbij het oog van de ontwerper, de voorkeur van de klant en het eerlijke product van de vakman samenkomen. Vrouwen kunnen kiezen uit een gericht aantal stijlvolle creaties en ontwerpen die ze kunnen personaliseren. Deze start-up past de kledij aan op maat en volgens jouw voorkeuren. Kwaliteit en duurzaamheid van naald tot draad!
   
 • Met qwibl zorgt Frederik Malesevic voor innovatie in marketing. De gebruiker kiest bewust om content van merken of advertenties te bekijken op een digitale tool, waarvoor hij telkens 10 eurocent ontvangt. De unieke technologie van qwibl kan tegelijk het consumentengedrag in kaart brengen, voorspellen en sturen waardoor de return on investment van een campagne toeneemt.
   
 • Robin Van Hoovels bezorgt je een unieke fietservaring met Cities By Bike. Hij laat je ‘Lovely Leuven’ ontdekken tijdens een ontspannende fietstocht. Je maakt kennis met het indrukwekkende verleden en heden van de stad met haar vele verborgen parels. Geen klassieke uitleg, maar sappige boeiende weetjes en unieke anekdotes!

Voka Vlaams-Brabant - kantoor Vilvoorde

In ons kantoor in Vilvoorde, maak je kennis met een heel ander thema: onze nationale luchthaven. Wist je dat Brussels Airport de tweede belangrijkste economische zone is van ons land? Dat er dankzij de 260 bedrijven jobs zijn voor 60.000 mensen? Dat BRUcargo, de vrachtzijde van de luchthaven, al 4 jaar op rij werd uitgeroepen tot beste vrachtluchthaven ter wereld? De luchthaven is een onmiskenbare jobmotor voor de regio en een mooi uithangbord voor ons land op internationaal vlak. Omwille van deze en nog vele andere redenen, trekt Voka Vlaams-Brabant vaak de kaart van de luchthaven in politieke discussies. In ons kantoor in Vilvoorde zetten we daarom nog eens de vele troeven van de luchthaven centraal. Kriebelt het om zelf aan de slag te gaan op de luchthaven, kom dan zeker ook langs!

Op het programma

 • Maak kennis met luchthavenuitbater Brussels Airport Company en de plannen voor de toekomst. Waar willen we staan in 2040? Hoe wordt de mobiliteit op de luchthaven dan geregeld? Op welke manier kunnen we de luchthaven laten groeien op een duurzame manier?
   
 • Ook Air Cargo Belgium is aanwezig. Deze organisatie overkoepelt de bedrijven op BRUcargo en laten je kennismaken met lekkers dat van over heel de wereld via de luchthaven ons land binnenkomt.
   
 • Een andere organisatie die zich graag aan jou voorstelt is Brussels Airport House. Deze organisatie helpt bedrijven op de luchthaven bij hun zoektocht naar het geschikte personeel en organiseert opleidingen voor werknemers van de bedrijven op de luchthaven.

 

We kijken er alvast naar uit je te mogen ontvangen! Van harte welkom tussen 10 en 17 uur.

Meer info vind je op www.openbedrijvendag.be.