Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka Oost-Vlaanderen en stad Aalst werken samen aan jobs in eigen streek

Voka Oost-Vlaanderen en stad Aalst werken samen aan jobs in eigen streek

  • 30/03/2023

Voka Oost-Vlaanderen lanceert bij Tekni-Plex Europe in Aalst het online vacatureplatform Jobsin en werkt daarvoor samen met het lokaal bestuur om jobs in eigen streek zichtbaar en bekend te maken (JobsinAalst). Voka Oost-Vlaanderen wil zo de economische relance samen met gemeenten opzetten, de werkzaamheidsgraad opkrikken en een positieve bijdrage leveren aan de personenmobiliteit en duurzaamheid. 
 

De krapte op de arbeidsmarkt is actueler dan ooit. Nooit eerder waren zo veel mensen in Oost-Vlaanderen aan de slag en nooit eerder stonden er zo veel vacatures bij bedrijven open. De vraag naar gemotiveerd personeel blijft erg groot en werken in eigen streek biedt voordelen. Daarom lanceren Voka Oost-Vlaanderen en de stad Aalst het online platform JobsinAalst.
Hierop bundelen de bedrijven de jobs die beschikbaar zijn in de stad. Bedrijven uit Aalst zullen eenvoudig de koppeling met hun vacaturepagina kunnen leggen zodat het platform alle openstaande vacatures bundelt. Ook kleinere ondernemingen, vaak zonder vacaturepagina, kunnen eenvoudig hun openstaande jobs op de site publiceren. 
 

Onbekend is onbemind

Voka Oost-Vlaanderen en het lokaal bestuur van Aalst zetten deze unieke samenwerking op om visibiliteit te geven aan de Aalsterse bedrijven en de lokale vacatures beter bekend te maken bij de inwoners van de stad. Vaak pendelen inwoners grotere afstanden, terwijl de bedrijven in de eigen regio soms onbekend zijn. Ook hier zijn boeiende jobs en tal van innovatieve bedrijven te vinden. Een van de enthousiaste deelnemende bedrijven is Tekni-Plex Europe, gelegen in Erembodegem (Aalst). Het productiebedrijf is gespecialiseerd in de verwerking van kunststoffen.

Foto Tekniplex

“We zetten hard in op het lokaal aanwerven” stelt Geert Van Lierde, HR Director bij Tekni-Plex Europe. “We groeien voortdurend, en hebben absoluut sterk lokaal talent nodig om onze bestaande groep van 350 medewerkers uit te breiden. Niet enkel in de productie, maar ook in onze engineering-, techniek-, salesteams zoeken we mensen.”

Initiatieven in de provincie

22 gemeentes en steden gingen ondertussen in op het initiatief van Voka Oost-Vlaanderen. Onder andere Aalter, Evergem, Gavere, Kluisbergen, Kruisem, Merelbeke, Oudenaarde, Buggenhout, Eeklo, Hamme, Lebbeke, Nazareth, Ronse, Wetteren en Zele zijn enthousiast over de werking. 

“Door samen met de gemeentes de jobs in eigen streek bekend te maken, willen we lokaal talent in de regio houden of terug aantrekken. Openstaande jobs invullen is een belangrijk onderdeel van de langetermijnrelance. Door in te zetten op een kortere afstand tot het werk willen we meer m/v/x aan de  slag krijgen en zo openstaande jobs invullen bij bedrijven uit de regio. Samen , met de gemeente slaan we zo de handen in elkaar in tijden van krapte op de arbeidsmarkt,“ aldus Christel Geltmeyer, co-regiodirecteur Aalst bij Voka Oost-Vlaanderen.

Aalsters Schepen voor economie Katrien Beulens beaamt dat: “Het afgelopen jaar ontving VDAB bijna 4000 vacatures voor een job in Aalst. Een serieus aantal om in te vullen, wat ook duidelijk aangeeft dat elk initiatief om lokale jobs in de schijnwerper te zetten welkom is. De stad Aalst sloeg hiervoor o.a. de handen in elkaar met Voka voor het platform ‘Jobsin’. Naast een duidelijk overzicht van alle mogelijke jobs in Aalst geeft het Aalsterse ondernemingen ook zichtbaarheid in hun zoektocht naar talent. Win-win dus.”
 

foto schepen Beulens & regio directeur Geltmeyer

Contactpersoon

Christel Geltmeyer

Directeur regio Dendermonde & Meetjesland - HR-Manager

Nacht van de Verbeelding 2023