Skip to main content
  • Nieuws
  • 'Voka Lokaal’ is opvolger van LON’s

'Voka Lokaal’ is opvolger van LON’s

  • 01/04/2019

Een nieuwe directe hulplijn voor ondernemers, een volledig nieuw innovatief dienstenpakket én een nieuwe naam voor een sterkere lokale werking. Zo zet Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen ‘the next step’ voor ondernemers. “Zo zullen ze de échte meerwaarde van Voka nog meer ervaren”, zegt gedelegeerd bestuurder Tom Laveren. Hij stelde op 28 maart de nieuwe aanpak voor aan 240 ondernemers op VokaMatch.

Tom Laveren is sinds maart de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Mechelen-Kempen. Op VokaMatch, het eerste grote netwerkevent van de Kamer in 2019 bij DCM in Grobbendonk, deed hij de nieuwe werking uit de doeken.
 
Voka Lokaal• “We gaan onze lokale werking verder uitbouwen. Het opzet is om meer ondernemers te bereiken. Dat doen we met een nieuwe naam: Voka Lokaal. Het is de opvolger van de Lokale Ondernemersnetwerken (LON’s). Er blijven er negen bestaan: Voka Lokaal Kempen Noord, Voka Lokaal Mechelen, …” Die negen afdelingen krijgen ook ambassadeurs. Zij moeten meer ondernemers in hun regio betrekken bij de werking van Voka - KvK Mechelen-Kempen.”
 
• “Zo’n 50 procent van onze leden maakt actief gebruik van ons pakket aan diensten. Dat moeten er meer worden. Door opleidingen, seminaries of labs te volgen, ervaren ondernemers de echte meerwaarde van onze Voka-Kamer. Vandaag lopen er 269 unieke opleidingstrajecten.” www.voka.be/activiteiten
 
• “We bieden vanaf nu ook een innovatief dienstenpakket aan. Het zijn opleidingen die echt het verschil zullen maken voor onze ondernemers. We hebben onze hele dienstverlening daarvoor hertekend. Voor elke fase van het ondernemen moeten wij de go-to-adviespartner zijn: van starten en doorgroeien tot het overlaten van het bedrijf. Ook wij zijn mee met de trend van AI en cybersecurity. Met die diensten zullen we later dit jaar naar buiten komen.”
 
• “We moeten ook dé eerste hulp bij ondernemen zijn. Daarom heractiveren we ons eerstelijnsadvies. Je zal een directe lijn krijgen met één van onze adviseurs. Elf onderwerpen zijn op die manier toegewezen aan een single point of contact. Van milieu en ondernemen tot innoveren en HR-beleid.”
EHBO-team

9 op 10

Op twee maanden voor de verkiezingen heeft Tom Laveren ook een boodschap voor de nieuwe Vlaamse en federale regering. “Elke dag bewijzen we dat we durven ondernemen. En we zijn groter dan we denken. Onze regio Mechelen-Kempen is 1.873 vierkante kilometer groot. Dat is bijna 60 keer de stad Brussel of 9 keer de stad Antwerpen. We hebben in ons gebied de grootste werkgevers. Toch leven we in een land waar de overheden tevreden zijn met een 6 op 10. Dat kan niet langer. Een 6 op 10 is niet genoeg. Voka zegt: draai het om. Het beleid moet vandaag gaan voor 9 op 10. We betalen topprijzen, dan moeten we ook topkwaliteit krijgen.”
 
Onze voorstellen?

• Stop met de focus op de werkloosheidscijfers, durf de 1,2 miljoen Vlamingen die aan de zijlijn staan te activeren.
 
• Stop met het verhogen of verleggen van de fiscale druk, durf saneren en echt te kiezen voor investeringen in onderwijs, innovatie en de energietransitie.
 
• Stop met het oplappen van onze weginfrastructuur, durf écht te investeren in een slimme kilometerheffing voor personenauto’s en durf die opbrengsten te investeren in duurzame mobiliteitsprojecten.
 
Alle voorstellen voor de nieuwe Vlaamse en federale regering zijn terug te vinden in ons memorandum op www.durfkiezen.be/lokaal/mechelen-kempen
 
 

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager belangenbehartiging & woordvoerder

Advertentie Vermant - mei