Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka-lid in de kijker: Verpakkingen Willaert (Keiem)

Voka-lid in de kijker: Verpakkingen Willaert (Keiem)

  • 03/10/2017

Van het zelfstandig verdelen van verpakkingen naar het creatief ontwerpen van verpakkingen met een meerwaarde, dat vat het parcours samen van Verpakkingen Willaert uit Keiem (Diksmuide). Na serieuze uitbreidingen in 2013, is het bedrijf nu ook een overname aan het afronden.

Verpakkingen Willaert creëert geschenk- en seizoensverpakkingen. Het is helemaal thuis in de chocolaterie- en cateringsector. Daarvoor ontwikkelt het verpakkingen voor bulkproducten tot exclusieve luxeverpakkingen op maat. Het design gebeurt in huis, de productie wordt uitbesteed aan toeleveranciers. “Met onze eigen ontwerpen willen we een meerwaarde aan de producten geven”, vertelt zaakvoerder Francis Willaert. “Want met een originele look kan een bedrijf zich profileren en het verschil maken.”

Verdere uitbreiding

Na de bouw van nieuwe kantoren, een groot magazijn en een nieuwe showroom enkele jaren geleden, breidt Verpakkingen Willaert nu verder uit. Het neemt binnenkort een sectorgenoot over. “De belangrijkste reden voor de overname is de complementariteit van beide bedrijven”, vertelt Francis Willaert. “Die schaalvergroting zorgt voor een grotere afzetmarkt”, klinkt het. “Daarnaast kan de samensmelting ook op grafisch en creatief vlak onze visie verbreden. Op korte termijn is een vlotte integratie van beide bedrijven de belangrijkste uitdaging voor ons”, vertelt hij.

Francis Willaert draagt innovatie hoog in het vaandel. “We hebben bijvoorbeeld plannen om een eigen ecologische lijn in b2b-draagtassen te ontwikkelen, in een nieuw duurzaam materiaal.”

Waarom lid van Voka West-Vlaanderen?

“Het Voka-netwerk is erg waardevol om contacten te leggen. Als ondernemer ben je altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Ik ben ervan overtuigd dat Voka ons daarbij kan helpen, zowel in West-Vlaanderen als in de rest van het land.”

www.verpakkingenwillaert.be