Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka KvK Mechelen-Kempen neemt deel aan grootste Belgische economische missie ooit: China!

Voka KvK Mechelen-Kempen neemt deel aan grootste Belgische economische missie ooit: China!

  • 31/10/2019

632 personen nemen deel aan wat de grootste Federale economische zending ooit zal worden en deze vertrekt op 16 november naar Beijing onder leiding van H.K.H. Prinses Astrid. Vanuit de regio Mechelen-Kempen nemen een dertigtal personen deel, die 17 organisaties vertegenwoordigen waaronder Vito, Thomas More Mechelen, the Belgian Chocolate Group, Belorta en Hydrogenics. De delegatie bezoekt Beijing, Shanghai en Guangzhou of Hongkong.  

missie china november 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Individuele afspraken en seminaries

Overdag staan individuele B2B-afspraken op het programma maar ook seminaries die een blik werpen op zakelijke opportuniteiten in China en mogelijke partnerships. Deze conferenties zijn eveneens een gelegenheid om de prioriteiten van de lokale autoriteiten en hun belangrijkste projecten te leren kennen.  

Voka - KvK Mechelen-Kempen organiseert seminarie met keynote Jan Jambon

Petra Van Bouwelen, International Business Development Manager bij Voka Mechelen-Kempen organiseert er voor Voka Vlaanderen op 20 november in Shanghai een ontbijtseminarie met topsprekers. De focus van dit seminarie? Het innovatieve China van vandaag: bron van kapitaal, technologie en partnerschappen voor Belgische bedrijven.

Op het programma

  • Jan Jambon, Prime Minister of the Flemish Government
  • Sven Agten, 15 jaar werkzaam in China als CEO Asia Pacific voor een Duitse multinational en auteur van het boek ‘Hoe maak ik het in China’ bijt de spits af.
  • Hij wordt gevolgd door spreker William Bao Bean, directeur van ChinaAccelerator, China's eerste accelerator voor Westers startups in China met een 700 miljoen USD fonds.
  • Last but not least zal Benjamin Claeys, CEO van QRzebra het publiek toespreken. QRzebra is een QR-codebeheerplatform met klanten in 89 landen. Benjamin is al 12 jaar actief in Beijing en werkt voor klanten zoals Sephora, Atlas Copco en T-Mobile.  
  • Niko Demeester, Secretaris-Generaal van Voka Vlaanderen, zal het seminarie modereren alsook het sprekerspanel coördineren.

Netwerkmomenten die deuren openen en bedrijfsbezoeken die inspireren

Tijdens de missie zijn er ook Belgische avondrecepties in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Astrid die kansen bieden op interessante contacten want lokale staatshoofden, ministers, zakenlui en andere prominenten zijn er te gast. Veel deelnemende bedrijven maken eveneens van de economische zending gebruik van het officieel bekrachtigen van zakelijke overeenkomsten in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Astrid. Bedrijven zijn hierdoor vaak in staat sneller contracten af te sluiten. Dit is bovendien uitstekende promotie voor de Belgische onderneming.  

Ook bedrijfsbezoeken aan lokale bedrijven of plaatselijke vestigingen van Belgische ondernemingen staan op de agenda. Petra Van Bouwelen zal samen met collega Gilles Suply, Adviseur Europese Zaken & Internationaal Ondernemen de Chinese vestiging van Vitalo uit Meulebeke bezoeken in Suzhou nabij Shanghai. Vitalo is gespecialiseerd in thermoforming, verpakking en isolatie en hebben al enkele jaren een productie in China waardoor de Belgische vestiging kan gegarandeerd blijven.

Voka zal er, ten voordele van de dienstverlening aan haar leden, individuele meetings hebben met verschillende China experten en organisaties zoals het EU SME Centre en Bencham. U kan de missie volgen via de hashtag #BEmissionCHN via het Twitter account van Petra Van Bouwelen of via LinkedIn
 

Contactpersoon

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Advertentie Vermant - mei