Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka - KvK Mechelen-Kempen gaat voor een gezonde geest in een gezond lichaam

Voka - KvK Mechelen-Kempen gaat voor een gezonde geest in een gezond lichaam

  • 26/04/2019

Op donderdag 4 april werd het officiële startschot van Health@voka binnen Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen gegeven. Doel? De hele organisatie aan het bewegen zetten en samen werken aan een 'gezonde geest, in een gezond lichaam'.

Health@Voka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het project Health@Voka past in het ESF-project ‘A new place to work’, in het kader van de oproep Duurzaam loopbaanbeleid. De Kamer is er zich van bewust dat de rol als werkgever vandaag en morgen niet langer eindigt bij het einde van de werkdag, op de werkvloer. Werkgevers vragen en verwachten steeds meer van medewerkers. Ervoor zorgen dat ze dit in optimale omstandigheden kunnen doen, is meer en meer een must. 

De fusie van Voka - Kamers van Koophandel Mechelen en Kempen op 1 januari 2018 was dan ook de ideale gelegenheid om het personeelsbeleid onder de loep te nemen. De focus wordt gelegd op een mensgerichter beleid waarin de medewerkers centraal staat. In een dienstverlenende organisatie als Voka is de medewerker dan ook het kapitaal!

Samen met het team van Springbok, onder leiding van Barbara Torfs, werd op 4 april het startshot gegeven van Health@Voka. Met z'n allen engageren we ons om meer en beter te bewegen. Met kleine tips kunnen eenvoudig rug- of nekklachten naar het achtertoneel verschoven worden. 
Ook kan iedereen aan de hand van een vitacheck meten hoe hij of zijn conditie er momenteel aan toe is. Op basis van de resultaten en zelf gekozen doelen, worden we begeleid naar een gezondere en actievere levensstijl.  
Naast beweging worden ook thema’s als ergonomie en voeding onder de loep genomen.

Het mag dus duidelijk zijn dat Voka KvK Mechelen-Kempen letterlijk en figuurlijk zijn beste beentje voorzet.
 

Contactpersoon

Roel Dockx

Adjunct - Gedelegeerd bestuurder

Advertentie Vermant - mei