Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka – KvK Limburg: “Vraag tijdig nieuwe brexit-subsidies aan”

Voka – KvK Limburg: “Vraag tijdig nieuwe brexit-subsidies aan”

  • 18/02/2021

De Vlaamse overheid lanceert met de 'Brexit veerkrachtsubsidie' (via VLAIO) en 'Bijzondere Exportsteun Brexit' (via FIT) twee subsidies voor bedrijven die getroffen worden door de brexit. “Voka – Kamer van Koophandel Limburg roept Limburgse ondernemingen op om hun aanvraag zo snel mogelijk in te dienen, want de subsidies worden stopgezet indien het budget is uitgeput”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. “Uiteraard kunnen bedrijven met hun vragen ook nog steeds terecht bij ons brexit contact center, dat we met de steun van de provincie Limburg hebben opgezet.”

Johann Leten
“Uiteraard kunnen bedrijven met hun vragen ook nog steeds terecht bij ons brexit contact center, dat we met de steun van de provincie Limburg hebben opgezet.”


Deze week lanceerde Flanders Investment & Trade (FIT) een nieuwe subsidie, de ‘Bijzondere Exportsteun Brexit’. Die steunmaatregel is van toepassing voor 200 ervaren exporteurs met minstens 5 VTE’s op de loonlijst, een exportaandeel van minstens 20% en een positief eigen vermogen. Ze kunnen uiterlijk tot 12 maart eenmalig een subsidie van €10.000 aanvragen, maar de indieningsperiode wordt vroegtijdig stopgezet indien het maximum aantal aanvaarde dossiers is bereikt. 

We zijn tevreden met deze brexit-steunmaatregelen en roepen onze getroffen Limburgse bedrijven op om hier ook gebruik van te maken.

Daarnaast is er de nieuwe ‘brexit veerkrachtsubsidie’ van Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Een onderneming komt in aanmerking als die haar strategische businessplannen duurzaam omvormt en die transformatie implementeert. Heel wat bedrijven moeten zich door de brexit namelijk noodgedwongen heroriënteren naar nieuwe markten, producten en diensten. Per project kan je op maximum € 50.000 steun rekenen. Indienen kan tot 31 december 2021 om 12 uur, of tot uitputting van het budget.

“We zijn tevreden met deze brexit-steunmaatregelen en roepen onze getroffen Limburgse bedrijven op om hier ook gebruik van te maken. Ze mogen zich weliswaar niet laten misleiden door de deadlines. Indien het budget voor de subsidies is opgebruikt, stopt de steunmaatregel. Het is met andere woorden belangrijk om niet te wachten met deze aanvragen”, zegt Johann Leten. “Aanvullend staan wij uiteraard klaar om ondernemers te helpen via ons brexit contact center, dat we met steun van de provincie Limburg op poten hebben gezet.”
 

Brexit contactcenter i.s.m. Provincie Limburg 

Circuit Zolder