Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka - KvK Limburg viert 2.790 ondernemersjaren

Voka - KvK Limburg viert 2.790 ondernemersjaren

  • 22/08/2019

Het Zomerkasteelfeest van Voka – Kamer van Koophandel Limburg vierde 2.790 ondernemersjaren van 91 Limburgse bedrijven. In het Kasteel van Duras in Sint-Truiden werden de jarige ondernemingen in de bloemetjes gezet. De oudste jubilarissen waren bouwbedrijf Reynders en Hotel-Restaurant Mardaga (110 jaar), Ethias en Confederatie Bouw Limburg (100 jaar) en ‘t Veilinghuis (80 jaar). Bekijk hier de foto's van deze wondermooie avond!

ZKF
Hoera voor alle jarige bedrijven! Zij zorgen al jarenlang voor welvaart.


Voka – Kamer van Koophandel Limburg ontving dit jaar meer dan 1.100 aanwezigen tijdens haar Zomerkasteelfeest. De jubilarissen ontvingen een certificaat uit handen van gedeputeerde van Economie Tom Vandeput en Voka - KvK Limburg-voorzitter Francis Wanten. Dat certificaat dient als teken van ‘bijzondere erkenning voor hun bijdrage aan de groei van welvaart  in onze regio’. Het is dankzij hun jarenlange inspanningen dat we welvaart en welzijn kunnen creëren in de provincie.

“Het is enorm leerrijk om te zien hoe verschillende soorten bedrijven ieder succesvol hun eigen weg kozen en al jarenlang hun steentje aan die welvaart bijdragen. Sommigen ontgroeiden de status van familiebedrijf of kmo, anderen hielden net vast aan die traditie”, vertelt Francis Wanten.

“Onze waardering voor deze jarige bedrijven is bijzonder groot”, vult gedeputeerde van Economie Tom Vandeput aan. “Hun sterke focus op ondernemen en aan aanhoudende inspanningen om toegevoegde waarde en jobs te creëren, tonen dat Limburg over een krachtig economisch systeem beschikt. Deze oorkonde moedigt dan ook aan om die prestaties voort te zetten.”

SALVO-ondersteuning

Francis Wanten benadrukt dat die verscheidenheid aan ondernemingen ook merkbaar is in de evolutie die Voka – KvK Limburg onderging. “Onze organisatie is de afgelopen jaren flink gegroeid. Niet zozeer voor de kwantiteit, maar wel de kwaliteit. De eigenheid van familiebedrijven of starters, maar ook de evoluties op vlak van internationaal ondernemen en innovatie dwongen ons om ook daar gerichte ondersteuning te bieden aan onze leden-ondernemingen. Ons SALVO, Strategisch Actieplan Limburg tot de Vierde Orde, wil Limburgse bedrijven en hun medewerkers voorbereiden op die transities.”

Twee Voka-jubilea

Daarenboven viert Voka – KvK Limburg zelf ook twee jubilea. Francis Wanten: “Vijfentwintig jaar geleden bouwden wij het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’ op de Gouverneur Roppesingel in Hasselt. Vijf jaar later nam Voka – KvK Limburg, samen met de Provincie Limburg en KPMG, het initiatief om de jarige bedrijven te vieren.”

De uitreiking vond dus voor de 20e keer plaats en kwam er in 2000 naar aanleiding van de eerste fase van de reconversie van Limburg na de sluiting van de steenkoolmijnen. Toen werd het tijd om een balans op te maken van de jonge Limburgse economie.

Contactpersoon

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie