Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka – KvK Limburg viert 2 300 ondernemersjaren

Voka – KvK Limburg viert 2 300 ondernemersjaren

  • 24/08/2017

Voka – Kamer van Koophandel Limburg ontving tijdens haar Zomerkasteelfeest in het Kasteel van Ordingen meer dan 999 leden. Zij vierden de jubileums van 80 jarige bedrijven. De oudste aanwezige ondernemingen waren Drukkerij Moderna (70 jaar), bouwbedrijf Dethier (70 jaar), De Roos Interieur (80 jaar) en Vangrootloon (100 jaar).

(Kijk onderaan voor de foto's)

De aanwezige bedrijven waren dit jaar goed voor meer dan 2 300 ondernemersjaren. Zij ontvingen een certificaat uit handen van gedeputeerde van Economie Erik Gerits, minister van Defensie Steven Vandeput, burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren en Voka -KvK Limburg vice-voorzitter Hendrik Essers.

Het prachtig gerestaureerde Kasteel van Ordingen vormde het decor voor deze viering van jarige bedrijven. Die vond al voor de 17e keer plaats en kwam er in 2000 naar aanleiding van de eerste fase van de reconversie van Limburg na de sluiting van de steenkoolmijnen. Toen werd het stilaan tijd om een balans op te maken van de jonge Limburgse economie. Alle jarige Limburgse bedrijven werden uitgenodigd voor een feestelijke receptie ter gelegenheid van hun jubileum.

Traditie

Tot op heden blijft Voka - KvK Limburg deze traditie in ere houden, samen met de Provincie Limburg en KPMG. De jarige bedrijven krijgen een certificaat als teken van ‘bijzondere erkenning voor hun bijdrage aan de groei van welvaart  in onze regio’. Voor ondernemers en bedrijfsleiders zijn dat geen holle woorden. Het is immers dankzij hun jarenlange inspanningen dat we welvaart en welzijn kunnen creëren.

Traditiegetrouw worden tijdens de viering de oudste jubilarissen op het podium geroepen. Dit jaar waren dat Drukkerij Moderna (70 jaar), bouwbedrijf Dethier (70 jaar), De Roos Interieur (80 jaar) en Vangrootloon (100 jaar).

joepie jarig
Maar liefst 80 jarige bedrijven, samen goed voor meer
dan 2 300 ondernemersjaren, verzamelen voor de lens. 

Ledenfeest

Voka – KvK Limburg zette niet alleen de jarige bedrijven in de bloemetjes, maar verwelkomde ook haar andere leden voor dit exclusief ledenfeest. “In deze woelige economische tijden staan wij meer dan ooit achter onze bedrijven. Het zijn de ondernemers en ondernemingen die zorgen voor welvaart en welzijn in onze provincie, in ons land, in onze wereld. Mag hun jarenlange doorzettingsvermogen, positivisme en gedrevenheid een voorbeeld zijn voor Limburg”, zegt Hendrik Essers, vice-voorzitter van Voka – KvK Limburg.

De foto's

Je kan de fotoreportage van het Zomerkasteelfeest 2017 hier bekijken.