Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka – KvK Limburg viert 1 965 ondernemersjaren

Voka – KvK Limburg viert 1 965 ondernemersjaren

  • 23/08/2018

Voka – Kamer van Koophandel Limburg ontving meer dan 1 000 aanwezigen tijdens haar Zomerkasteelfeest. In het Kasteel van Betho werden de jarige ondernemingen in de bloemetjes gezet. De oudste jubilarissen waren Hegge NV (125 jaar), Bakkerij Wiame (100 jaar), De Zigeuner en Robert Half (beiden 70 jaar). Omdat deze editie in Tongeren plaatsvond, werd met Belgian Quality Shoes and Leatherware Group (80 jaar), ook de oudste Tongerse jubilaris gehuldigd.

zkf low
In het Kasteel van Betho werden de jarige ondernemingen in de bloemetjes gezet. 

De aanwezige bedrijven waren dit jaar goed voor 1 965 ondernemersjaren. Zij ontvingen een certificaat uit handen van gedeputeerde van Economie Frank Smeets en Voka - KvK Limburg-voorzitter Francis Wanten. Het prachtige Kasteel van Betho, dat voor de eerste keer haar deuren opende voor een evenement, vormde het decor voor deze viering van jarige bedrijven. 

Traditiegetrouw worden tijdens de viering de oudste jubilarissen op het podium geroepen. Dit jaar waren dat Hegge NV (125 jaar), Bakkerij Wiame (100 jaar), De Zigeuner en Robert Half (beiden 70 jaar). Ook de oudste jubilaris in Tongeren werd gehuldigd. Belgian Quality Shoes and Leatherware Group (80 jaar), beter bekend als ‘Ambiorix’, ontving een certificaat uit handen van burgemeester van Tongeren Patrick Dewael en Tongers schepen van Economie Guy Schiepers.

18e editie

De uitreiking vond voor de 18e keer plaats en kwam er in 2000 naar aanleiding van de eerste fase van de reconversie van Limburg na de sluiting van de steenkoolmijnen. Toen werd het tijd om een balans op te maken van de jonge Limburgse economie. Alle jarige Limburgse bedrijven werden ter ere van hun jubileum uitgenodigd voor een feestelijke receptie.

De jarige bedrijven krijgen een certificaat als teken van ‘bijzondere erkenning voor hun bijdrage aan de groei van welvaart  in onze regio’. Het is dankzij hun jarenlange inspanningen dat we welvaart en welzijn kunnen creëren. Tot op heden blijft Voka - KvK Limburg deze traditie in ere houden, samen met de provincie Limburg en KPMG.

SALVO-ondersteuning

Voka – KvK Limburg verwelkomde ook haar andere leden voor dit exclusief ledenfeest. “In deze woelige economische tijden staan wij meer dan ooit achter onze bedrijven. Ons SALVO-actieplan ondersteunt de Limburgse ondernemers op verschillende vlakken. De nakende opening van ons kantoor op Noordlink in Lommel is daar een goed voorbeeld van”, zegt Francis Wanten, voorzitter van Voka – KvK Limburg.

Foto's

Jezelf taggen in ons Facebook-album? Klik hier.