Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka – KvK Limburg verwelkomt Japanse investeerders

Voka – KvK Limburg verwelkomt Japanse investeerders

  • 15/02/2019

Een groep van Japanse investeerders bracht zopas een bezoek aan onze provincie. Voka – Kamer van Koophandel Limburg en Locate in Limburg verwelkomden en begeleidden de delegatie tijdens een bezoek aan het in Hasselt gevestigde Yamauchi.

Voka – KvK Limburg verwelkomt Japanse investeerders

De Japanse delegatie reisde af naar onze provincie voor een bezoek aan Yamauchi, een producent van kunststofcomponenten die een vestiging heeft in Hasselt. Het Japanse bezoek investeerde in deze onderneming en wou van dichtbij kennismaken met hun werking én onze provincie. In Limburg zijn de Japanse ondernemingen namelijk goed voor de tewerkstelling van 2.000 FTE’s.

Twee jaar geleden bezocht Voka – KvK Limburg eveneens de hoofdkantoren van Japanse ondernemingen die investeerden in onze provincie.  Dat gebeurde in het kader van een internationale missie van Stad Hasselt naar haar Japanse zusterstad Itami, met toenmalig Hasselts schepen Tom Vandeput en gedeputeerde Erik Gerits.

Bovendien is er ook verbetering mogelijk voor de Limburgse export naar Japan. “Daar ontstaan nu mogelijkheden door de nieuwe openhandelszone tussen de Europese Unie en Japan die deze maand in werking trad”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.  “Onder meer de lagere invoerrechten moeten de drempel verlagen voor exporteurs.”  

Locate in Limburg en Luminex

Voor deze delegatie nodigde Voka – KvK Limburg ook haar internationale Voka ambassadeur voor Japan uit. Dat is ondernemer Bart Swinnen van Luminex, die twee jaar geleden een Japanse vestiging opende in Yokohama. Ook Locate in Limburg-directeur Frank Zwerts tekende present. Locate in Limburg begeleidt buitenlandse investeerders die in Limburg willen investeren.

Meer weten over internationaal ondernemen?

Check zeker onze website over internationaal ondernemen of neem contact op met één van onze medewerkers!

Contactpersoon

Cathérine Dreesen

Directeur internationalisatie & innovatie