Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka - KvK Limburg verenigt ondernemers en kunst

Voka - KvK Limburg verenigt ondernemers en kunst

  • 19/05/2017

Zopas opende kunstenaar én bad boy Jan De Cock op eigenzinnige wijze het Kunst in de Kamer-project van Voka - Kamer van Koophandel Limburg en Provincie Limburg. Dat geeft kunstenaars de kans om hun werken tentoon te stellen in het Huis van de Limburgse Ondernemer. De eer valt tot en met 17 juli te beurt aan Nancy Slangen.

KIK groepsfoto
Vlnr. Kris Claes (Directeur belangenbehartiging & talent, Voka – KvK Limburg),
Marijke Steegen(Stafmedewerker talent, Voka – KvK Limburg) Igor Philtjens (Limburgs gedeputeerde voor Cultuur),
Nancy Slangen en Jan De Cock.

De Limburgse gedeputeerde van Cultuur Igor Philtjens opende de avond met het statement om geld te investeren in kunst. Iets wat bad boy, maar vooral kunstenaar, Jan De Cock alleen maar kon aanmoedigen. Hij verraste met een interessant betoog waarin hij zowat alles in het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’ bekritiseerde en het publiek uitdaagde om verder te denken.

Nancy Slangen

Prof. dr. Willem Elias gaf vervolgens meer toelichting over kunstenares Nancy Slangen, wiens werken de komende maanden te bewonderen zijn in het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’. Hij gaf de boodschap om verder te kijken, en te zien wat anderen niet zien. Haar werken geven beelden weer tussen realiteit, kindertijd en fantasie. Terugkerende aspecten in de werken zijn onder meer haar jeugd en de fascinatie voor poppen.

Het project Kunst in de Kamer ondersteunt creatievelingen en biedt hen een forum om hun werk te tonen. Anderzijds wil Voka – KvK Limburg met het project ondernemers en kunstenaars dichter bij elkaar brengen en verenigen. Ondernemers hebben er immers alle belang bij om creatief en vernieuwend te blijven.

De werken van Nancy Slangen zijn nog tot en met 17 juli (tijdens de kantooruren) te bewonderen in het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’ (Gouverneur Roppesingel 51, 3500 Hasselt).

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo