Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka – KvK Limburg tekent T2-campus-charter

Voka – KvK Limburg tekent T2-campus-charter

  • 15/06/2018

Voka – Kamer van Koophandel Limburg ondertekende vandaag een samenwerkingsovereenkomst met de T2-campus in Genk. Dat heeft als doelstelling om de instroom van technisch en technologisch talent voor het bedrijfsleven te vergroten en verbeteren. “We zetten zelf al erg in op het verbeteren van die instroom, maar met de T2-campus zien we nog meer kansen”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.
 

T2 campus

De T2-campus op Thor Park in Genk heeft als doel om technologie in de kijker te zetten met projecten, opleidingen en andere initiatieven. Het rekent hiervoor op een netwerk van bedrijven om de vinger aan de pols te houden over recente technologische ontwikkelingen die vertaald worden naar vormingsinitiatieven voor jongeren en volwassenen. Vanaf september kunnen zij daar bijvoorbeeld terecht voor opleidingen in de domeinen elektro, Internet Of Things, new energy en new materials. In dat kader gingen Stad Genk en T2-campus reeds de samenwerking aan met opleidingsverstrekkers Syntra en VDAB.

Samen werken = resultaten

Daar komt vandaag ook Voka – Kamer van Koophandel Limburg bij. Dat engageert zich om mee te denken en werken met de T2-campus rond initiatieven die kaderen binnen de 4 pijlers van het ecosysteem: corporate innovation & expertise, infrastructure, mentorship, networking. “Als we jongeren en werkzoekenden warm willen maken voor technische beroepen, moeten we met de hele provincie alle zeilen bijtrekken. Daarom juichen wij deze samenwerking toe. Alleen door samen te werken, boeken we resultaten”, zegt Johann Leten.

“Onze Limburgse ondernemingen hebben namelijk meer dan ooit nood aan technisch geschoold personeel. Daarom blijven we bij de overheid hameren op het belang van werkplekleren Maar zelf steken we ook de handen uit de mouwen in Limburg. Bij Voka – KvK Limburg promoten we samen met Confederatie Bouw Limburg technisch onderwijs met de FIRST LEGO League, een wedstrijd waar afgelopen schooljaar meer dan 800 Limburgse leerlingen aan deelnamen.”

Foto: Vlnr. (boven) Johann Leten (gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg), Dirk Vanstipelen (directeur Syntra Limburg), Ingrid Cruysberghs (Onderwijsmanager T2-campus - ‎Stad Genk), (onder) Francis Wanten (voorzitter Voka – KvK Limburg) en Tinne Lommelen (provinciale directeur VDAB Limburg).

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo