Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka-KvK Limburg & POM Limburg ondersteunen jouw bedrijf in de transitie naar E-logistics

Voka-KvK Limburg & POM Limburg ondersteunen jouw bedrijf in de transitie naar E-logistics

  • 02/04/2019

Heeft uw bedrijf een groeiende webshop? En zorgt die online business voor meer en meer knelpunten? Omdat het tijdrovend is of je opslagplaats stilaan te klein aan het worden is? Voka – Kamer van Koophandel Limburg en POM Limburg slaan voor jou de handen in elkaar. Met de lancering van het concept van een groepsaankoop e-logistics willen beide organisaties de Limburgse bedrijven ondersteunen in hun weg naar de e-toekomst.

transitie naar gespecialiseerde logistiek

E-commerce is al lang geen nieuwe trend meer

Alles wijst er op dat de online handel jaarlijks met zo’n 15% zal blijven toenemen. Het potentieel op vlak van omzet, tewerkstelling en toegevoegde waarde is dus zeker nog niet uitgeput. En dat biedt ook voor Limburgse bedrijven opportuniteiten die Voka KvK Limburg en POM Limburg graag willen ondersteunen.

Limburgse krachtenbundeling via groepsaankoop

Via een groepsaankoop e-logstics, de logistieke afhandeling van online orders, zouden Limburgse bedrijven gezamenlijk hun logistiek kunnen uitbesteden. Door het bundelen van volume worden schaalvoordelen gecreëerd en verhoogt de kans op een aantrekkelijke overeenkomst met potentiële e-logistics dienstverleners. Om het concept van deze groepsaankoop verder vorm te geven, detecteren Voka KVK Limburg en POM Limburg via deze oproep het marktpotentieel.

Deze groepsaankoop brengt immers een resem aan voordelen met zich mee:

  • Kostprijsreductie of hogere servicegraad
  • Meer tijd om te focussen op verkoop en op core business
  • Late online orders kunnen de volgende dag nog worden geleverd. Een niet te onderschatten gegeven in de huidige klantenbeleving
  • Professionele retourafhandeling
  • Orderopvolging en een vlotte dienstverlening
  • Een webshop die op vlak van logistiek het verschil maakt

Vandaag is een omnichannel approach niet langer een luxe, maar een vereiste

“We blijven in Vlaanderen te weigerachtig ten opzichte van e-commerce. Deze groepsaankoop kan daar echter verandering in brengen. Ze werkt drempelverlagend naar bedrijven en reikt hen een hand aan. Limburg kan zich zo opstellen als pionier”, aldus Frank Rombouts, Marketing Manager Royal Crown. “En op het einde van het verhaal zullen niet alleen de ondernemingen, maar ook de consumenten er baat bij hebben. En daar draait het toch allemaal om?”

Pluk de voordelen en maak vandaag een afspraak

Heb je interesse in het concept van een groepsaankoop e-logistics? Voka KvK Limburg en POM Limburg geven je graag extra informatie via een verkennend overleg. Contact opnemen kan via Caroline Petitjean of meer info vind je hier.

Voka KvK Limburg en POM Limburg voeren samen het SALK-project ‘Transitie naar gespecialiseerde logistiek’ uit. In samenwerking met het Limburgse bedrijfsleven worden innovatieve concepten ontwikkeld ter versterking van e-commerce en e-logistics in Limburg. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van zowel de provincie Limburg, van EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling als met Hermes-cofinanciering.

partners logo's efro pom provincie limburg