Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka – KvK Limburg lanceert project voor innovatieve e-commerce

Voka – KvK Limburg lanceert project voor innovatieve e-commerce

  • 28/09/2017

Meer dan veertig vooraanstaande Limburgse e-commerce-ondernemers verzamelden gisteren bij Voka – KvK Limburg voor het startschot van het EFRO-project ‘Transitie naar een gespecialiseerde logistiek’. Limburgs gedeputeerde voor economie en voorzitter van POM-Limburg Erik Gerits verwelkomde de aanwezigen en kaderde dit project binnen het SALK-actieplan.

transitie
Vlnr. Erik Gerits (gedeputeerde voor Economie), Tobias Verbruggen
(Voka – KvK Limburg), Kristel Cielen (POM Limburg) en
Kris Claes (Voka – KvK Limburg).

Met het EFRO-project ‘Transitie naar gespecialiseerde logistiek’ brengen Voka – KvK Limburg en POM Limburg/Logistiek Platform Limburg geïnteresseerde bedrijven samen om hen te ondersteunen bij het uitwerken van collectieve innovatieve concepten rond e-commerce en e-logistics die een significante kostenbesparing kunnen betekenen.

Deelplatform Bringr

Om meer aandacht voor het Limburgse e-commerce-verhaal te genereren lieten Voka – Kamer van Koophandel Limburg en POM Limburg twee e-commerce inspirators op de aanwezigen los. Hans Robben van Bpost vertelde hoe het nieuwe deelplatform Bringr van plan is de toekomst van pakjeslevering te veranderen. Bringr is door de Federale Overheidsdienst Financiën erkend als platform voor deeleconomie en speelt op een laagdrempelige manier matchmaker tussen gebruikers die een pakje willen versturen en particuliere koeriers die de levering bezorgen.

People factor in e-commerce

Vervolgens focuste Cis Scherpereel, coach en inspirator voor online ondernemers, op de menselijke aspecten van online ondernemen. Om e-commerce binnen een onderneming uit te rollen moeten er heel wat technologische en logistieke processen op punt gesteld worden. Maar Cis Scherpereel wees het publiek erop dat er achter deze processen altijd mensen zitten. Ook hun gedachtegang moet bijgesteld worden om van e-commerce binnen de onderneming een succesverhaal te maken.

Frisse initiatieven

Kris Claes, directeur belangenbeharting Voka – KvK Limburg: “Nieuwe inzichten leiden vaak tot nieuwe ideeën. Afgaand op de geanimeerde discussies tussen de aanwezigen en de sprekers borrelen er alvast enkele frisse initiatieven bij de Limburgse e-commerce-ondernemers. Hopelijk groeien hieruit enkele mooie horizontale samenwerkingsverbanden om e-commerce stevig in Limburg te verankeren.”

Meer info: www.voka.be/diensten/transitie-naar-gespecialiseerde-logistiek