Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka – KvK Limburg hekelt onverantwoordelijkheid van vakbonden

Voka – KvK Limburg hekelt onverantwoordelijkheid van vakbonden

  • 14/12/2018

Voka – Kamer van Koophandel Limburg stelt zich boven de chaos door iedereen op hun verantwoordelijkheden te wijzen. Eerder deze week werden de politici op de vingers getikt, vandaag verzoekt ze de vakbonden om redelijkheid. “Clowneske slogans helpen niemand vooruit, zeker niet wanneer ze enkel bedoeld zijn om extra onrust te creëren”, aldus Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

poster abvv

Het zijn en blijven moeilijke en turbulente tijden. De regeringscrisis, de dreigende Brexit en de vertragende conjunctuur zorgen voor een heel onzeker klimaat. Dat de vakbonden de werkgevers nu de zwarte piet wilt doorschuiven, is not done voor Voka – Kamer van Koophandel Limburg.

“De enige vette vis waar onze ondernemingen voor gezorgd hebben, is de creatie van 156.000 extra jobs de voorbije vier jaren. Ondanks de alles behalve ideale omstandigheden namen de werkgevers hun verantwoordelijkheid en creëerden zo extra welvaart. Ik stel voor dat de vakbonden hun leden oproepen dit ook te doen, want op deze manier wordt de vis enkel ontvet voor iedereen”, zegt Johann Leten.

Pensioenvijver

De vakbonden protesteren nu tegen de pensioenhervormingen, maar in tijden van een nijpend tekort op de arbeidsmarkt en een dreigende vergrijzing, moeten we zo veel mogelijk mensen aan het werk krijgen en behouden. Voor onze toekomst én die van onze kinderen.  “Als we later nog een pensioenvijver willen om in te vissen, zijn die hervormingen simpelweg noodzakelijk”, stelt Johann Leten.

België won de laatste jaren eindelijk wat concurrentiekracht terug op onze buurlanden door loonmatiging. Nieuwe loonsverhogingen zouden deze gewonnen positie onmiddellijk teniet doen.  “De bewering waarmee de vakbonden hun achterban ophitsen, namelijk dat mensen minder geld overhouden op het einde van de maand, is bovendien pertinent onwaar.  En als ondernemers het zogezegd toch zo goed hebben, waarom wordt niet iedereen gewoon zelfstandige? Ik nodig ze zelfs uit om lid te worden van Voka – KvK Limburg”, besluit Leten.

Contactpersoon

Senne Poelmans

Senior adviseur belangenbehartiging