Skip to main content

Voka – KvK Limburg goes North

  • 08/12/2017

De raad van bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Limburg keurde zopas het beleidsplan voor 2018 goed. Een belangrijke nieuwigheid is dat Voka – Kamer van Koophandel Limburg in 2018 ook in Noord-Limburg ‘fysiek’ gaat aanwezig zijn. De exacte timing en locatie dienen nog bepaald te worden.

‘In 1971 besliste de toenmalige minister van openbare werken Jos De Saeger tot de aanleg van een autosnelweg ten noorden van Hasselt. Het waren vooral de Noord-Limburgse gemeenten die ijverden voor de aanleg van een snelweg om hun regio te ontsluiten’ leren we van Wikipedia.

Nu, 47 jaar oftewel bijna een mensenleven later, is er over die weg(en) die van het Noorden naar het Zuiden leiden al  meer inkt dan beton of asfalt gevloeid. De mensen en de bedrijven uit Noord-Limburg moeten hemel en aarde bewegen en heel veel tijd verliezen om in Hasselt te geraken.. 

‘Als werkgeversorganisatie blijven we op alle mogelijke niveaus druk uitoefenen om snel tot een oplossing te komen’, stelt voorzitter Voka – Kamer van Koophandel Francis Wanten. ‘Maar we willen onze leden-ondernemers daar ondertussen niet in de kou laten zitten. Ze worden al bijna 50 jaar gesust met plannen, studies en beloftes. Daarom hebben we beslist dat we als Voka – Kamer van Koophandel Limburg in 2018 zo snel mogelijk een vaste stek in het Noorden van Limburg gaan bemannen en bevrouwen. Noord-Limburg is voor onze provincie een belangrijke groeipool. We willen er kort bij onze leden-ondernemers zijn en hen ondersteunen op alle vlakken. In elke Limburgse gemeente hebben we een Voka-ambassadeur. Dit is een ondernemer die constant de brug tussen het bestuur, de ondernemers en Voka – Kamer van Koophandel Limburg legt. Door onze aanwezigheid in het Noorden willen we nog korter op de bal spelen en inspelen op de plaatselijke noden.

Waar exact Voka – Kamer van Koophandel Limburg in het Noorden gaat gevestigd wordt ligt nog niet vast. In de loop van de komende weken worden er gesprekken aangeknoopt. Alle ideeën zijn en blijven welkom. Uiteraard worden onze Voka-ambassadeurs en de voorzitters van de lokale ondernemersclubs geconsulteerd

‘Wat vast staat is dat we, na de goede ervaringen met ons Voka Theater op de Corda Campus, ook in Noord-Limburg de contacten met bestaande en nieuwe Voka-leden willen optimaliseren, weg of geen weg’, besluit voorzitter Francis Wanten.