Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka-KvK Limburg en Hogeschool PXL verenigen krachten in jongerennetwerk

Voka-KvK Limburg en Hogeschool PXL verenigen krachten in jongerennetwerk

  • 15/02/2019

Getalenteerde jongeren uit hun comfortzone halen en laten excelleren. Dat is het doel van PXL-Voka Young & Strong. Hogeschool PXL en Voka - Kamer van Koophandel Limburg slaan de handen in elkaar om jongeren te verbinden die samen het verschil willen maken. Via drie inspiratieroutes ‘leadership en ondernemen’, ‘creativiteit’ en ‘technologie’ komen jongeren in contact met succesvolle ondernemers, eigenzinnige creatievelingen en met elkaar.

Young and Strong
Vlnr. Ben Lambrechts (directeur, Hogeschool PXL), Frank Smeets (voorzitter, Hogeschool PXL), Francis Wanten (voorzitter, Voka – KvK Limburg), Johann Leten (gedelegeerd bestuurder, Voka – KvK Limburg).

www.youngandstrong.be

Op diverse locaties bij PXL en Voka – KvK Limburg, maar ook elders in Limburg, biedt PXL-Voka Young & Strong een jaarprogramma aan van inspirerende ontmoetingen met charismatische pioniers, succesvolle ondernemers, eigenzinnige creatievelingen en influencers. Maar evenzeer boeiende connecties met andere jongeren. Dit is het netwerk voor enthousiaste technologieliefhebbers en creatieve geesten die goesting hebben om te ondernemen en op zoek zijn naar gelijkgezinde durvers. Op het programma staan onder meer een traject om je businessplan te ontwikkelen en een technology bootcamp in Makerspace.

Met dit initiatief willen PXL en Voka jongeren stimuleren om te leren en te netwerken. Binnen het onderwijs worden al veel inspanningen geleverd, maar jongeren moeten ook gestimuleerd worden om leerkansen buiten de schoolmuren te benutten. Een ingesteldheid waarbij jongeren op de schoolbanken leren wat ze in hun latere loopbaan tot aan hun pensioen zullen uitvoeren is niet meer van deze tijd. De snel evoluerende samenleving en arbeidsmarkt vraagt professionals die continu leren en samenwerken om het verschil te maken. PXL-Voka Young & Strong wil jongeren aanzetten om een lerende attitude aan te nemen die verder reikt dan een diploma.

Bekijk hier het nieuwsitem op TV Limburg:

Draag ook uw steentje bij aan dit project!

Young & Strong is het netwerk dat jongeren warme lucht onder hun vleugels geeft en laat groeien tot de beste versie van zichzelf. Young & Strong wordt mogelijk gemaakt door veel drijvende krachten voor én achter de schermen. Bedrijven, ondernemers,secundaire scholen, organisaties en maatschappelijk geëngageerde burgers kunnen Young & Strong steunen. Dat doet u door mee te werken aan activiteiten, door uw bedrijf of organisatie open te stellen voor een bezoek, of met een financiële schenking waarmee we activiteiten aan democratische voorwaarden aan zoveel mogelijk jongeren kunnen aanbieden.  

Meer info? Laat het ons weten

Contactpersoon

Kris Claes

Gedelegeerd Bestuurder