Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka-KvK Limburg eist verantwoordelijkheid bij grote dossiers

Voka-KvK Limburg eist verantwoordelijkheid bij grote dossiers

  • 19/12/2018

De politieke crisis heeft gisteren geleid tot het ontslag van de regering Charles Michel. Het lijkt er meer en meer op dat we in een lange periode van politieke onzekerheid terecht zullen komen. De hervormingstrein zal de finish niet halen. Het sociaal-economische werk zal niet afgemaakt worden. ‘Wij zijn bezig met de opbouw van onze tent voor de Nieuwjaarsinvitito van 10 januari’, stelt gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg Johann Leten.’ Wat zouden onze 3 000 genodigden vinden als we de werken aan onze tent een week voordat ze af is stil leggen en er geen dak op staat?’

Voka-KvK Limburg eist verantwoordelijkheid bij grote dossiers

Voka – KvK Limburg stelt vast dat door het ontslag van de federale regering ons land in een politiek onduidelijke situatie terechtgekomen is. Een lange 'standstill' dreigt in elk scenario, wat voor onze ondernemingen nefast is. “We betreuren dat het laatste sluitstuk van het sociaal-economische hervormingsbeleid dat de voorbije 4,5 jaar succesvol op de rails gezet werd, niet uitgevoerd zal worden. Dat is hetzelfde als dat we maanden hard werken om onze Nieuwjaarsinvitito voor te bereiden, ondernemers er warm voor maken en uiteindelijk de werken een week voor de voltooing stil leggen en er geen dak op de tent staat. Dat zou zuur zijn. Voor ons én voor onze ondernemers”, stelt Leten.

De noodzakelijke maatregelen zoals de Arbeidsdeal, zullen niet tot uitvoering kunnen komen. Een streep door te rekening voor iedere ondernemer. Niet in het minst in Limburg, waar de krapte op de arbeidsmarkt gisteren al precair was.

Johann Leten: “De huidige politieke toestand mag er zeker niet toe leiden dat het sociaal-economische herstelbeleid van de voorbije jaren teruggeschroefd wordt. We moeten daarbij vermijden dat de coherentie en consistentie in het beleid teloorgaat en we verliezen wat er de voorbije jaren werd opgebouwd.” De bedrijven zijn de afgelopen periode terug competitiever op internationaal vlak en hebben 156.000 bijkomende jobs gecreëerd waardoor ook de koopkracht is gestegen. Initiatieven die deze vooruitgang dreigen te fnuiken, moet men absoluut vermijden.

“We eisen dat er bij de grote dossiers terug gedacht wordt aan het algemeen belang, dat er dus wél gehandeld wordt. Als er een harde Brexit komt, of er volgende maand mogelijks stroomtekorten zijn, is een doorstand optreden noodzakelijk,”

 “Niemand zit te wachten op ad hoc- of steekvlampolitiek,” besluit Johann Leten. 

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo