Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka – KvK Limburg, Confederatie Bouw Limburg, Jessa en ZOL: “Gezonde medewerkers, hou samenleving intact en blijf aan het werk”

Voka – KvK Limburg, Confederatie Bouw Limburg, Jessa en ZOL: “Gezonde medewerkers, hou samenleving intact en blijf aan het werk”

  • 20/03/2020

Voka – Kamer van Koophandel Limburg en Confederatie Bouw Limburg roepen de gezonde medewerkers op om binnen de strikte overheidsmaatregelen te blijven werken. Het wordt hierin gesteund door ziekenhuisdirecteuren Yves Breysem (Jessa) en Erwin Bormans (ZOL). “Indien de nodige voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden, is het gezondheidsmatig perfect mogelijk om te werken. Alleen zo houden we onze samenleving intact”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg en Chris Slaets, directeur van Confederatie Bouw Limburg. 

Johann
“We hebben het grootste respect voor de zorgsector en hun ongeziene vastberadenheid om dit virus te overwinnen. Maar achter deze frontlijn zijn er ook heel wat ondernemingen die onze economie in gang willen houden."


Voka – KvK Limburg en Confederatie Bouw Limburg ondersteunen de strikte maatregelen die de overheid neemt, maar vragen ook burgerzin van de gezonde medewerkers.

“We vangen bij onze ondernemingen steeds meer signalen op dat medewerkers simpelweg niet meer komen opdagen. Zelfs de vakbonden sporen bij sommige bedrijven aan om het werk neer te leggen. Deze acties leggen een bom onder onze samenleving. Wij roepen daarentegen op om aan het werk te blijven in alle essentiële sectoren en in sectoren waar binnen social distancing gewerkt kan worden. Zo blijven we #werkenvooronswelzijn”, zeggen Johann Leten en Chris Slaets. 

"Alleen samenwerking overbrugt deze crisis"

Ze worden hierin gesteund door ziekenhuisdirecteuren Yves Breysem (Jessa) en Erwin Bormans (ZOL). “Dit soort acties keuren we absoluut af en zijn eigenlijk ook een kaakslag voor al het zorgpersoneel dat wel aan het werk moet blijven én dat godzijdank ook doet.”

Yves Breysem en Erwin Bormans benadrukken eveneens dat het gezondheidsmatig perfect mogelijk is om te werken als alle maatregelen in acht genomen worden. “Het is onze plicht om de zorg voor zieke mensen draaiende te houden, maar laat ons ook respect hebben voor de mensen die onze economie in gang willen houden. Alleen door samenwerking kunnen we deze crisis overbruggen”, zegt het duo. 

"Ondernemingen willen economie in gang houden"

Johann Leten en Chris Slaets: “We hebben inderdaad het grootste respect voor de zorgsector en hun ongeziene vastberadenheid om dit virus te overwinnen. Maar achter deze frontlijn zijn er ook heel wat ondernemingen die onze economie in gang willen houden. Gezonde medewerkers zijn hiervoor een belangrijke motor. Daarom deden we afgelopen weekend met alle sociale partners via het SERV al een oproep om aan het werk te blijven.”

Nog vragen? Stel ze aan Kenneth!

De situatie evolueert razendsnel. Daarom kan je steeds contact opnemen met onze collega en corona-aanspreekpunt Kenneth Stulens. 
 
Dat kan via kenneth.stulens@voka.be of 011 56 02 00 (telefonisch enkel bereikbaar tijdens de kantooruren, via mail ook buiten de kantooruren).

Alle FAQ's en andere informatie voor jouw onderneming is terug te vinden op onze algemene infopagina

Contactpersonen

Kenneth Stulens

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie

Stel uw corona-vragen aan ons!

Hebt u een dringende of praktische vraag over het coronavirus met betrekking tot uw bedrijf of werknemers, dan kan u terecht bij Kenneth Stulens via kenneth.stulens@voka.be of via 011 56 02 00 (telefonisch bereikbaar enkel tijdens de kantooruren).

Voor alle FAQ en nuttige informatie kan u terecht op onze algemene infopagina.