Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka komt met eerste virtuele handelsmissie naar China

Voka komt met eerste virtuele handelsmissie naar China

  • 04/03/2021

Voor de allereerste keer kunnen ondernemers deelnemen aan een virtuele handelsmissie naar China. Een initiatief van Voka - KvK Mechelen-Kempen en de Belgisch-Chinese Kamer van Koophandel. Corona zet een streep door de reguliere missies. “Maar deze manier van contact leggen met buitenlandse ondernemers biedt ook veel voordelen”, zegt Petra Van Bouwelen van Voka - KvK Mechelen-Kempen. De missie begint op 24 maart.

Hainan-pic

Virtueel op handelsmissie? Het kan. En Voka - KvK Mechelen-Kempen neemt het voortouw. “De bestemming is Hainan, in het zuiden van China en de ideale hub naar landen als Singapore, Vietnam, Cambodja, Thailand en Maleisië.  Hainan is vandaag de dag een belangrijke handelsplaats op de nieuwe zijderoute. De eerste vrijhandelshaven wordt daar gebouwd en de grootste vrijhandelszone is in volle ontwikkeling. China wil er een grote internationale markt creëren en vooral Europese bedrijven aantrekken”, zegt Petra Van Bouwelen, International Business Development Manager van Voka - KvK Mechelen-Kempen. “Ze voeren daarom een speciaal beleid: met lagere invoerrechten, lagere vennootschapsbelastingen en een visumvrije toegang voor toeristen en zakenmensen.”


Poort naar 1,3 miljard consumenten
Groot voordeel: je kan vanuit je zetel of vanop je bureaustoel op virtuele handelsmissie. Omdat er geen reis- en verblijfskosten zijn, ligt de prijs ook tot tien keer lager dan normaal. “Als je je inschrijft, vertrek je virtueel met ons op missie. Op 24, 25 en 26 maart. Elke dag 3 uur. We tonen ondernemers in beeld wat Hainan te bieden heeft met een virtuele rondleiding. Maar we leggen hen ook uit hoe ze toegang krijgen tot een markt met 1,3 miljard consumenten. Tijdens de laatste dag zorgen we voor individuele afspraken met Chinese zakenpartners. Op maat van elk deelnemend bedrijf”, zegt Van Bouwelen.

In mei is er - voor de eerste keer in Hainan - ook een grote expo. Op die expo, 100.000 vierkante meter groot, kunnen bedrijven - gespecialiseerd in consumentengoederen - een eigen stand zetten. Deze virtuele handelsmissie geeft hen de kans om in contact te komen met de organiserende medewerkers van de expo. 
“De export naar China vanuit onze regio is al aanzienlijk. Zo’n 125 bedrijven uit Mechelen en Kempen vragen al certificaten van oorsprong aan. Op Vlaams niveau werden in totaal 26.669 certificaten gelegaliseerd voor een totale goederenwaarde van 3.574.513.078 euro”, zegt Van Bouwelen. “Met deze missie willen we niet alleen deze regio in de kijker zetten maar vooral duidelijk maken dat China meer dan ooit toegankelijk is voor kmo’s.”

Meer info over de virtuele handelsmissie?
Virtual trade mission to Hainan in China | Voka

Of neem contact op met: 
petra.van.bouwelen@voka.be

Contactpersonen

Wim Brillouet

Manager belangenbehartiging & woordvoerder

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Advertentie Vermant - mei