Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka Kempen Midden kiest voor cocreatie tijdens 7in1 Event

Voka Kempen Midden kiest voor cocreatie tijdens 7in1 Event

  • 28/10/2017

Van klomp tot app, van vernietiging tot creatie. Beroepen komen en gaan. Ze verdwijnen uit ons straatbeeld, soms geruisloos, soms bliksemsnel. Door goedkope Indiërs, slimme softwarepakketten, disruptieve businessmodellen of polyvalente robots. Wat voor beroepen geldt, geldt in vergrotende trap voor bedrijven. Enkel zij die op tijd vernieuwen, van koers, product of strategie veranderen, zullen overleven. Disruptie is van alle tijden, maar vandaag verandert technologie ons leven wel heel snel.

Voka Kempen Midden kiest voor cocreatie tijdens 7in1 Event Op het jaarlijks 7in1 Event van LON Voka Kempen Midden brak gastspreker Sam De kegel, journalist en eindredacteur voor Trends, Ondernemers en Weekend Knack, de grenzen van tijd en ruimte open met een lezing van zijn boek ‘Zeg, ken jij de Mosselman, waarom geen enkel beroep blijft bestaan’

In de tsunamie van technologie en digitalisering roepen voorzitter van LON Voka Kempen Midden, Koen Van den Brande en CEO van Glacio-Ijsboerke Peter Janssen, ondernemers op om te netwerken.

Zo ontdekken we business opportuniteiten en misschien zijn we overmorgen wel de pionier in een heel nieuwe markt.  We focussen niet meer op mensen met eenzelfde expertisegebied, maar met totaal verschillende achtergronden met het oog op (co)creatie en duurzaam ondernemen. Ondernemers, onderzoekers, wetenschappers, politici, ambtenaren, leerlingen, leerkrachten, … versterken cocreatie met hun know-how en netwerk en dat leidt tot nieuwe en duurzame ideeën, plannen, projecten, producten en diensten.

Koen en Peter waren blij verrast met de talrijke en zeer gevarieerde opkomst op het jaarlijks 7in1 event. Ondernemers, lokale besturen, sociale organisaties, scholen, … waren dit jaar te gast bij De Troef, een sociale werkplaats voor langdurig werkzoekenden, die steevast gelooft in de samenwerking met ondernemers om succesvol te zijn. De catering kwam tot stand met grondstoffen van lokale ondernemers uit de voedingssector en de Hotelschool Turnhout. Kruisbestuiving werkt constructief en verrijkend!

Met positivisme, ambitie en cocreatie buigen we de disruptie om in opportuniteiten die maar één ding betekenen: vooruitgang!

Advertentie Vermant - mei