Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka - Kamer voor Koophandel Vlaams-Brabant, Stad Leuven, Liefst Leuven en UNIZO Vlaams Brabant & Brussel op zoek naar 750 jobs

Voka - Kamer voor Koophandel Vlaams-Brabant, Stad Leuven, Liefst Leuven en UNIZO Vlaams Brabant & Brussel op zoek naar 750 jobs

  • 13/09/2019

Op 17 oktober is het weer YOUCA Action Day (de vroegere Zuiddag). Op die dag engageren meer dan 15.000 jongeren zich om tijdens de schooluren te werken voor een bedrijf, organisatie, overheid of particuliere ondernemer. Hun loon, 55 euro, gaat integraal naar jongerenprojecten wereldwijd. Dit jaar zijn dat een project van Trias rond jongeren en ondernemen in Guinee én enkele projecten in België. Voka – Kamer van Koophandel Vlaams Braban, Stad Leuven, Liefst Leuven en UNIZO Vlaams Brabant & Brussel roepen al hun leden op om deel te nemen en een geëngageerde jongere voor één dag als medewerker te ontvangen in hun zaak. Ze krijgen een dag jong potentieel over de vloer en geven zo mee uiting aan hun manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

“Wij zijn trots op de 750 geëngageerde jongeren uit Leuven. Om hen allen aan het werk te helpen, heeft de stad alvast zelf 40 vacatures geregistreerd. Maar dat is uiteraard niet voldoende. We rekenen op de bedrijven en handelaars om voldoende vacatures te registreren. Zelf ben ik ook op zoek naar een jongere die voor 1 dag in mijn schoenen wil staan als schepen”, zegt schepen van mondiaal beleid Lies Corneillie.

De afgelopen jaren namen al heel wat bedrijven, waaronder Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, deel aan de YOUCA Action Day. Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant is overtuigd: “Steeds meer ondernemers zetten duurzaam ondernemen hoog op de agenda. Ook deze actie past daar perfect in. Jonge mensen de kans geven om een leerrijke werkervaring op te doen, en tegelijk een project van ondernemers in Guinee steunen. We hopen dat ook dit jaar weer een stijgend aantal ondernemers deze enthousiaste jongeren zal ontvangen.”

Net als bedrijven kunnen Leuvense handelaars kunnen jobs aanbieden aan de scholieren. “YOUCA is een fantastisch initiatief. Winkeliers en horeca-uitbaters krijgen een hele dag nieuwe en frisse ideeën over de vloer en geven op hun beurt graag de liefde voor hun zaak mee”, vindt Tine Vandeweerd, Handelscoach van Liefst Leuven.

Praktisch
Werkgevers kunnen hun vacatures posten in de Youca Jobbank via jobbank.youca.be. Jongeren kunnen daar de hele maand september solliciteren voor hun favoriete job.

Jongeren engageren zich om tijdens de schooluren te werken voor een bedrijf, organisatie, overheid of particuliere ondernemer.

Contactpersoon

Robin Goossens

Adviseur Belangenbehartiging Politiek & Woordvoerder

Proximus
ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad